ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΥΠΡΟΣ: Όλη η συμφωνία για ανάπτυξη εντός των Βάσεων - ΧΑΡΤΕΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Όλη η συμφωνία για ανάπτυξη εντός των Βάσεων - ΧΑΡΤΕΣ

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης της Τρίτης (09/06) για την υλοποίηση της συμφωνίας για μη στρατιωτική ανάπτυξη εντός των βρετανικών βάσεων Ακρωτηρίου και Δεκέλειας, το Τμήμα Περιβάλλοντος δημοσίευσε την Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της υπό εκπόνησης Δήλωσης Πολιτικής για τις περιοχές των Βρετανικών Βάσεων Ακρωτηρίου και Δεκέλειας.

Υπενθυμίζεται ότι η εν λόγω συμφωνία υπογράφηκε στις 15 Ιανουαρίου του 2014 από τους τότε Υπουργούς Εξωτερικών των δύο χωρών Ιωάννη Κασουλίδη και Γουίλιαμ Χέιγκ, κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Λονδίνο. Στην ουσία, δίνεται το πράσινο φως σε ιδιοκτήτες γης να την αξιοποιήσουν, καθώς αίρονται σχετικοί περιορισμοί.

Με δηλώσεις του ο Νίκος Αναστασιάδης διευκρίνισε ότι «1800 εκτάρια γης, περίπου 860 στην περιοχή Ακρωτηρίου και άλλα 930 στην περιοχή Δεκέλειας εντάσσονται σε ζώνες ανάπτυξης».

Με ανακοίνωσή του το Τμήμα Περιβάλλοντος, δηλώνει ότι η ΣΜΠΕ, η Δήλωση Πολιτικής και οι χάρτες βρίσκονται στη διάθεση του κοινού και μπορούν να τύχουν επιθεώρησης, μεταξύ Δευτέρας και Παρασκευής, από τις 9.00π.μ. - 2.00μ.μ., στα γραφεία του Τμήματος Περιβάλλοντος (28ης Οκτωβρίου 20- 22, 2414 Έγκωμη, Λευκωσία). Η επιθεώρηση των εγγράφων στα γραφεία του Τμήματος Περιβάλλοντος θα γίνεται κατόπιν τηλεφωνικής διευθέτησης και με ραντεβού στο τηλ. 22408960. Αυτό ουσιαστικά είναι και το πρώτο μέρος της συνολικότερης διευθέτησης για οικιστική και εμπορική αξιοποίηση της γης εντός των Βάσεων.

Οποιοδήποτε πρόσωπο μπορεί να υποβάλει στο Τμήμα Περιβάλλοντος, απόψεις ή παραστάσεις αναφορικά με το περιεχόμενο της περιβαλλοντικής μελέτης (ΣΜΠΕ) ή / και τις επιπτώσεις που ενδέχεται να επιφέρει η έγκριση του Σχεδίου στο περιβάλλον, εντός 35 ημερών από σήμερα, στο ηλ. ταχυδρομείο [email protected]. Οι απόψεις / παραστάσεις θα αφορούν τις περιβαλλοντικές διαστάσεις της Δήλωσης Πολιτικής και όχι πολεοδομικά θέματα.

Σημειώνεται ότι η συμφωνία επηρεάζει τρεις δήμους (Κάτω Πολεμίδια, Ύψωνα και Δερύνεια) και 16 κοινότητες (Ασώματος, Τραχώνι, Κολόσσι, Ερήμη, Σωτήρα, Παραμάλι, Αυδήμου, Ακρωτήρι, Φρέναρος, Αυγόρου, Αχερίτου, Πύλα, Ορμήδεια, Ξυλοτύμπου, Ξυλοφάγου, Άχνα) στις επαρχίες Λεμεσού, Λάρνακας και Αμμοχώστου.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό

Στον αέρα η ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας Λάρνακας - «Το έργο θα γίνει» διαμηνύει ο Βαφεάδης



Υπ. Γεωργίας: «Από φωτοβολίδα προκλήθηκε η πυρκαγιά στη Λεμεσό» - Εξετάζεται να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλίων

Υπ. Γεωργίας: «Από φωτοβολίδα προκλήθηκε η πυρκαγιά στη Λεμεσό» - Εξετάζεται να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλίων

Διοικητική έρευνα και εξέταση δυνατότητας να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλείων και Λατομείων, ζήτησε η Υπουργός Γεωργίας, Μαρία Παναγιώτου, αποδίδοντας την φωτιά, που ξέσπασε το πρωί στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού, σε φωτοβολίδα, κατά τη διαδικασία καταστροφής φωτοβολίδων και καπνογόνων. Κάλεσε όλους να είναι προσεκτικοί καθώς «διανύουμε ένα πάρα πολύ δύσκολο καλοκαίρι» και τα επιπρόσθετα πτητικά μέσα δεν αναμένονται πριν τον Ιούνιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top