ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΗΣΥ - ΔΗΚΟ: 'Έβγαλαν μαχαίρια' για τις δηλώσεις Αβέρωφ περί της καλής τους συνεργασίας

ΔΗΣΥ - ΔΗΚΟ: 'Έβγαλαν μαχαίρια' για τις δηλώσεις Αβέρωφ περί της καλής τους συνεργασίας

Με ανακοίνωσή τους τα δύο κόμματα διαιωνίζουν μια συζήτηση σε σχέση με την 'προϊστορία' τους, η οποία, ομολογουμένως, δεν μπορεί να μείνει απαρατήρητη, λόγω και των επικείμενων βουλευτικών εκλογών.

Υπενθυμίζουμε πως ο Αβέρωφ Νεοφύτου, σε συνέντευξή του στον "Φιλελεύθερο" δήλωσε πώς "το βέβαιο είναι ότι ο Νικόλας δεν έχασε ποτέ ούτε προσωπικά, ούτε κομματικά, όσες φορές για το καλό του τόπου συνεργάστηκε μαζί μου. Εάν όμως τη συνέχιση της συνεργασίας μαζί μας για το καλό της οικονομίας και του τόπου τη θεωρεί βαρίδι, δικαίωμα του να κάνει τις επιλογές του".

Με αυτή του τη δήλωση έριξε λάδι στη φωτιά, καθώς το ΔΗΚΟ φαίνεται να πασχίζει να αφήσει στο παρελθόν τις όποιες συνεργασίες των δύο κομμάτων εντός βουλής, κάνοντας λόγο για απόκρυψη της αλήθειας και παραποίηση της πραγματικότητας. Παράλληλα, έθεσε το Δημοκρατικό Κόμμα στην αντίπερα όχθη, μιλώντας για αδιαφάνεια και "πλευρά των τραπεζών", εκ μέρους του ΔΗΣΥ.

Από την άλλη, ο Δημοκρατικός Συναγερμός με μία λυτή ανακοίνωση αρκέστηκε να επαναλάβει τα περί καλής τους συνεργασίας.

Η ανακοίνωση του ΔΗΚΟ:

Μάταια ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, επιχειρεί να αποκρύψει την αλήθεια και να παραποιήσει την πραγματικότητα.
Η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση του ΔΗΣΥ επέλεξε την αδιαφάνεια και την πλευρά των τραπεζών και όχι τον έλεγχο και το καλό του κοινωνικού συνόλου.
Και η πραγματικότητα είναι ότι το Δημοκρατικό Κόμμα, σε ώρες δύσκολες, επέλεξε να στηρίξει την κυπριακή οικονομία, τη μεσαία τάξη, τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, προκειμένου να μην πληρώσουν το βαρύ τίμημα από τα τραγικά λάθη και τις παραλείψεις της κυβέρνησης του ΔΗΣΥ.
Σε αντίθεση με τον κύριο Νεοφύτου και την ηγεσία του ΔΗΣΥ, που συχνά αποφασίζει για να εξυπηρετήσει τους λίγους και να βολέψει ημετέρους, για το Δημοκρατικό Κόμμα κριτήριο των αποφάσεων είναι η διασφάλιση της πορείας του τόπου μας, του δημοσίου συμφέροντος, χωρίς να μετράμε προσωπικό ή πολιτικό όφελος. Για εμάς προέχει το κοινωνικό σύνολο, στο πλαίσιο άσκησης υπεύθυνης πολιτικής.
Είναι καιρός ο κύριος Νεοφύτου να σταματήσει να κρίνει εξ ιδίων τ ’αλλότρια ή να προσπαθεί να αποτινάξει και να μετατοπίσει τις ευθύνες που βαραίνουν την κυβέρνηση του ΔΗΣΥ.

Η ανακοίνωση του ΔΗΣΥ:

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού στη συνέντευξή του στον «Φιλελεύθερο» μίλησε για το ξεκάθαρο στίγμα των πολιτικών που τέθηκαν επί τάπητος για την αντιμετώπιση της πανδημίας σε όλα τα επίπεδα, και στην επανεκκίνηση της οικονομίας.

Δεν πρόκειται να απαντήσουμε στις αβάσιμες κατηγορίες που το ΔΗΚΟ ψελλίζει στην ανακοίνωση του.

Μας προξενεί απορία ωστόσο γιατί ενοχλείται τόσο πολύ το ΔΗΚΟ και ο Πρόεδρος του όταν τους θυμίζουμε την ιστορία. Ότι δηλαδή για το καλό της οικονομίας και του τόπου συνεργάστηκε με τον Δημοκρατικό Συναγερμό και τον Αβέρωφ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: «Επενδύουμε στην ΕΕ για την οριστική διευθέτηση του Κυπριακού»

ΠτΔ: «Επενδύουμε στην ΕΕ για την οριστική διευθέτηση του Κυπριακού»

Η Κυβέρνηση επενδύει στην ΕΕ για οριστική διευθέτηση του Κυπριακού, ενόψει και του τραγικού ορόσημου των 50 χρόνων της τουρκικής κατοχής επί του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τον χαιρετισμό του στα εγκαίνια της περιηγητικής έκθεσης φωτογραφίας του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών με θέμα «20 χρόνια Κύπρος – ΕΕ».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top