Σκληρή κριτική από ‘Αλληλεγγύη’ στον Πρόεδρο: ‘Με λόγια του αέρα δεν εξαφανίζεται η τουρκική απειλή’

Σκληρή κριτική από ‘Αλληλεγγύη’ στον Πρόεδρο: ‘Με λόγια του αέρα δεν εξαφανίζεται η τουρκική απειλή’

Σκληρή κριτική από την ‘Αλληλεγγύη’ στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Σε δελτίο Τύπου σχολιάζονται οι τοποθετήσεις του πρώτου πολίτη στο POLITICO, με το κίνημα να κάνει λόγο για «λόγια του αέρα», με τα όποια «δεν εξαφανίζεται η τουρκική απειλή».

Αυτούσια η ανακοίνωση:

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε δηλώσεις του στο POLITICO είπε πολλά και διάφορα. Μίλησε για προϋποθέσεις για τη διατήρηση της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας προς την ΕΕ και για μηδενική αλληλεγγύη για ροές μεταναστών. Όμως τα λόγια, δυστυχώς, παίρνει ο αέρας και χάνονται.

Για να είναι κάποιος πειστικός σε αυτά που λέει, πρέπει να είναι συνεπής. Τα λόγια, όσο βαρύγδουπα και αν είναι, πρέπει να γίνονται πράξεις. Διαφορετικά ό,τι και να δηλώνει ο Πρόεδρος δεν πείθει κανένα γιατί η φήμη που διαχρονικά κουβαλά είναι ότι άλλα λέει και άλλα πράττει. Δεν είναι τυχαίο που φθάσαμε εδώ που φθάσαμε.

Η επιθετικότητα της Τουρκίας δεν είναι τωρινό πρόβλημα. Ο νεοσουλτάνος της Άγκυρας με τη δύναμη των όπλων απειλεί τους πάντες και τα πάντα χωρίς να υπολογίζει το διεθνές δίκαιο και τις διεθνείς συμβάσεις. Εμείς, αντί να την αμφισβητήσουμε στα διεθνή βήματα, αποδεχόμαστε το ένα τετελεσμένο πίσω από το άλλο.

Καλά, ως εκ τούτου, είναι τα λόγια αλλά πρέπει να γίνονται πράξεις. Διαφορετικά αξίζουν πιο λίγο από το μελάνι που γράφονται».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τηλεφωνική επικοινωνία ΠτΔ με Αούν - Καταβλήθηκαν 300.000 ευρώ από την ΚΔ στον Λίβανο ως ανθρωπιστική αρωγή

Τηλεφωνική επικοινωνία ΠτΔ με Αούν - Καταβλήθηκαν 300.000 ευρώ από την ΚΔ στον Λίβανο ως ανθρωπιστική αρωγή

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης είχε σήμερα, τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Λιβάνου κ. Ζοζέφ Αούν, κατά τη διάρκεια της οποίας εξέφρασε την ύψιστη ανησυχία του για τις αδιάκριτες ισραηλινές επιθέσεις κατά αμάχων και κρίσιμων υποδομών στον Λίβανο, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα μεγάλο αριθμό θυμάτων.

BEST OF TOTHEMAONLINE