ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Στους 312 οι νέοι θάνατοι στη Γαλλία από Covid-19 και στους 22 στη Γερμανία

Στους 312 οι νέοι θάνατοι στη Γαλλία από Covid-19 και στους 22 στη Γερμανία

Ο αριθμός των θανάτων στη Γαλλία εξαιτίας του νέου κορωνοϊού, ο πέμπτος υψηλότερος στον κόσμο, αυξήθηκε χθες με βραδύτερους ρυθμούς, καθώς οι αριθμός των ασθενών σε μονάδες εντατικής θεραπείας συνέχισε να μειώνεται, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Οι θάνατοι από τη νόσο Covid-19 αυξήθηκαν μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο κατά 31, ή 0,1%, φτάνοντας τους 29.142. Την Παρασκευή αναφέρθηκαν 46 επιπλέον θάνατοι μέσα σε 24 ώρες (αύξηση 0,2%). Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του ιού αυξήθηκε κατά 579, φτάνοντας συνολικά τα 153.634.


Ο αριθμός των νοσηλευομένων σε μονάδες εντατικής θεραπείας μειώθηκε κατά 35, σε 1.059, λιγότερο από την μείωση των 69 την Παρασκευή, αλλά επεκτείνει μια σταθερή πτώση μετά την κορύφωση των 7.000 ασθενών σε ΜΕΘ στις αρχές Απριλίου.

Ο επικεφαλής μιας επιστημονικής επιτροπής για την Covid-19 που συμβουλεύει τη γαλλική κυβέρνηση δήλωσε την Παρασκευή ότι η επιδημία βρίσκεται υπό έλεγχο.

Σε μια ακόμη ένδειξη της υποχώρησης της επιδημίας, η αστυνομική αρχή του Παρισιού ανακοίνωσε ότι έκλεισε χθες ένα προσωρινό νεκροτομείο που στήθηκε τον Απρίλιο σε ένα άδειο κτίριο στην χονδρική αγορά τροφίμων Ρανζίς, νότια της πρωτεύουσας.

Η Γαλλία τον τελευταίο μήνα έχει χαλαρώσει ένα από τα πιο αυστηρά lockdown που επιβλήθηκαν στην Ευρώπη για τον περιορισμό εξάπλωσης της πανδημίας. Την περασμένη εβδομάδα, εστιατόρια και μπαρ άνοιξαν ξανά.

Αυξήθηκαν κατά 301 τα κρούσματα κορωνοϊού στην Γερμανία και έφθασαν στα 183.979
Εξάλλου, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού αυξήθηκε στη Γερμανία κατά 301 και έφθασε τα 183.979 κρούσματα, έδειξαν σήμερα τα στοιχεία του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ (RKI) για τις λοιμώδεις νόσους.

Ο απολογισμός των νεκρών αυξήθηκε κατά 22 και έφθασε στους 8.668, σύμφωνα με τα στοιχεία του ινστιτούτου.

KYΠE / AΠE-MΠE

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ανεβαίνει ξανά η θερμοκρασία... παρέα με τη σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Επιβραδύνεται η αύξηση της τιμής του καφέ στην ΕΕ – Τι ισχύει για την Κύπρο

Κύπρια επαγγελματίας Feng Shui μιλά στο «Τ»: Τα μυστικά για την καλή ενέργεια και εκείνοι που «αναγκάστηκαν» να αλλάξουν σπίτι

Πόσο κοστίζει μία νύχτα στο πιο πολυτελές ξενοδοχείο του κόσμου

Σοκ στην Ελλάδα από τον αιφνίδιο θάνατο 23χρονης - Ξύπνησε με δύσπνοια και κατέρρευσε

Προκαλεί ο Ερντογάν την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων: Ξεσηκωθήκαμε ενάντια στην εχθρική κατοχή



Ευρωεκλογές: Σε διάταξη μάχης τα κόμματα - Το στοίχημα, οι επιθέσεις και η μέτρια προεκλογική εκστρατεία

Ευρωεκλογές: Σε διάταξη μάχης τα κόμματα - Το στοίχημα, οι επιθέσεις και η μέτρια προεκλογική εκστρατεία

Όσο πλησιάζουμε στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, τα κόμματα βρίσκονται σε διάταξη μάχης για να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Με κινήσεις εντυπωσιασμού και δηλώσεις, οι ηγεσίες των κομμάτων τρέχουν στη μάχη των ευρωεκλογών έχοντας ως πρώτιστο μέλημα τους, τη συσπείρωση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top