Τώρα 'παρενοχλούν' και την Κρήτη οι Τούρκοι - Έρευνες στα τεμάχια 15 και 20 σύμφωνα με Γενί Σαφάκ -ΧΑΡΤΗΣ

Τώρα 'παρενοχλούν' και την Κρήτη οι Τούρκοι - Έρευνες στα τεμάχια 15 και 20 σύμφωνα με Γενί Σαφάκ -ΧΑΡΤΗΣ

Έρευνες στα τεμάχια 15 και 20 κάτω από την Κρήτη αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα η κρατική εταιρεία πετρελαίου Τουρκίας (TPAO).

Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας "Γενί Σαφάκ", το θέμα συζήτησαν κατά τη συνάντησή τους ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Πρωθυπουργό της Λιβύης, Φαγιέζ Σαράτζ. Η εφημερίδα δημοσιεύει και σχετικό χάρτη.

Η "Γενί Σαφάκ" υποστηρίζει ότι η Ελλάδα επιχείρησε να καταλάβει μια θαλάσσια περιοχή 39 χιλιάδων τ.χμ. που ανήκει στη Λιβύη, αντίθετα με το διεθνές δίκαιο. Υποστηρίζει ότι ένα μέρος του τεμαχίου 15 αποτελεί ΑΟΖ της Τουρκίας και πως το τεμάχιο 20 αποτελεί ΑΟΖ της Λιβύης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Σε περιπέτειες η ΕΔΕΚ - Η υποψηφιότητα Κωστή Ευσταθίου για την προεδρία του κόμματος, διαταράσσει τις «ισορροπίες»

Σε περιπέτειες η ΕΔΕΚ - Η υποψηφιότητα Κωστή Ευσταθίου για την προεδρία του κόμματος, διαταράσσει τις «ισορροπίες»

Η απόφαση του μεμονωμένου βουλευτή της ΕΔΕΚ Κωστή Ευσταθίου να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της ΕΔΕΚ, μπορεί να αιφνιδίασε κάποιους στην ΕΔΕΚ, ωστόσο, εδώ και αρκετές ημέρες υπήρχε μια επικοινωνία μεταξύ του Κωστή Ευσταθίου με την «πρωτοβουλία για την ΕΔΕΚ», σε σχέση με τις κινήσεις που θα πρέπει να γίνουν για τη «σωτηρία» του κόμματος, ύστερα από την απόφαση του Μαρίνου Σιζόπουλου, να παραιτηθεί από την προεδρία της ΕΔΕΚ.

BEST OF TOTHEMAONLINE