ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σύνδεσμος Τραπεζών: Οφείλουμε να συνδράμουμε στην αναδιάρθρωση δανείων μετά τη ψήφιση του πλαισίου αφερεγγυότητας

Σύνδεσμος Τραπεζών: Οφείλουμε να συνδράμουμε στην αναδιάρθρωση δανείων μετά τη ψήφιση του πλαισίου αφερεγγυότητας

Οι τράπεζες οφείλουν να συνδράμουν στο κομμάτι της αναδιάρθρωσης των δανείων, ιδιαίτερα των κοινωνικών ομάδων οι οποίες έχουν προβλήματα, ανέφερε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Τραπεζών Γιώργος Γεωργίου, ερωτηθείς κατά πόσο οι τροπολογίες που πέρασαν στο πλαίσιο αφερεγγυότητας επηρεάζουν την ρευστότητα των τραπεζών.

«Μέσα σε αυτό το δύσκολο και αβέβαιο περιβάλλον που ζούμε είναι σημαντικό να προχωρήσουμε με την εξυγίανση του δανειακού μας χαρτοφυλακίου, ιδιαίτερα με την πιο ενεργή διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων που αποτελούν τροχοπέδη στην ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας», ανέφερε μιλώντας ύστερα από συνάντησή του με τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ Μαρίνο Σιζόπουλο.

«Άρα οφείλουμε κι εμείς να συνδράμουμε στο κομμάτι της αναδιάρθρωσης των δανείων, ιδιαίτερα των κοινωνικών ομάδων οι οποίες έχουν προβλήματα», πρόσθεσε.

Όπως είπε, τον αν υπάρχει κόστος ή όχι στις τράπεζες αυτό θα διαπιστωθεί από την περαιτέρω αναλυτική μελέτη των όσων έχουν ψηφιστεί.Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Τραπεζών χαρακτήρισε πολύ ενδιαφέρουσα τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ. Όπως είπε, είναι πολύ θετικό γεγονός η ψήφιση από την βουλή των αντιπροσώπων του πλαισίου αφερεγγυότητας, διότι ενισχύει την ανάκαμψη της οικονομίας και  αναμένεται να διευκολύνει τους δανειολήπτες και το τραπεζικό σύστημα να βρουν βιώσιμες λύσεις στο καυτό πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Από πλευράς του ο κ. Σιζόπουλος χαρακτήρισε πολύ σημαντικές και θετικές αυτές τις συναντήσεις διότι, όπως είπε, μπορούν να δημιουργήσουν συνθήκες καλύτερης κατανόησης των προβλημάτων, αλλά κυρίως να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις ώστε και το τραπεζικό σύστημα να επιδείξει στο καινούριο περιβάλλον, όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα, την ανάλογη κοινωνική ευαισθησία και να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς στις διαδικασίες που αφορούν τόσο την αναδιάρθρωση των δανείων, όσο και την εξυπηρέτηση των πολιτών, στο πλαίσιο της βελτίωσης της αρνητικής κατάστασης που έχει δημιουργηθεί εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

«Εύχομαι και ελπίζω ότι οι εμπορικές τράπεζες θα αξιοποιήσουν την δυνατότητα που τους έχει δοθεί με το πλαίσιο αφερεγγυότητας και θα προχωρήσουν με ορθολογισμό και κοινωνική ευαισθησία στον να εφαρμόσουν αυτό το πλαίσιο και να βοηθήσουν τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού να αντιμετωπίσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που τους έχει συσσωρεύσει η οικονομική κρίση«, ανέφερε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

AstraZeneca: Πληθαίνουν τα ερωτήματα για την απόσυρση του εμβολίου - Τι λένε οι ειδικοί

ΠτΔ για υπόθεση Θανάση: «Η εκτελεστική εξουσία θα εξετάσει γιατί από το 2005 δεν έγιναν όσα θα έπρεπε να γίνουν»

Σάβια Ορφανίδου στο «Τ»: «Δεν θυμάμαι πως ήμουν πριν την κόρη μου, είναι σαν να μην υπήρχα»

Μαρίνα Σάττι: Πόσους followers πήρε μετά τις εμφανίσεις της στη φετινή Eurovision;

Εγινε και αυτό στην Eurovision: Kύπρος και Ελλάδα δεν αντάλλαξαν 12αρι - Ούτε καν 10αρι - Που έδωσαν βαθμούς

Συγκλονίζει ο Κλεόπας για τη γιορτή της μητέρας: «Με κοίταξες ένα δευτερόλεπτο πριν δεχτείς τη μοιραία σφαίρα »



ΠτΔ: «Δεν διαπραγματευόμαστε λύση δύο κρατών και κυριαρχική ισότητα»

ΠτΔ: «Δεν διαπραγματευόμαστε λύση δύο κρατών και κυριαρχική ισότητα»

Λύση δύο κρατών, με την ασαφή ορολογία της κυριαρχικής ισότητας, ουδέποτε θα τύχει διαπραγμάτευσης από εμάς, τόνισε την Κυριακή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, υπογραμμίζοντας πως η ε/κ πλευρά δεν έχει «κανένα κρυφό σχέδιο Β’».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top