ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ: Κίνδυνος νέου κύματος της πανδημίας - 'Υπάρχουν κρυφές εστίες κρουσμάτων'

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ: Κίνδυνος νέου κύματος της πανδημίας - 'Υπάρχουν κρυφές εστίες κρουσμάτων'

Κατά της πρόωρης και υπερβολικής χαλάρωσης των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας του κορωνοϊού προειδοποιεί ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ιατρικής Ένωσης, Φρανκ Ούλριχ Μοντγκόμερι, ενόψει του ανοίγματος των συνόρων και της επικείμενης άφιξης τουριστών.

Το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν λίγες γνωστές εστίες κρουσμάτων, δηλώνει ο κ. Μοντγκόμερι στην "Neuer Osnabruecker Zeitung", δεν σημαίνει ότι δεν εξακολουθούν να υπάρχουν πολλές "κρυφές" εστίες. Αναφέρεται μάλιστα σε πληροφορίες από την Κίνα, όπου άνθρωποι που είχαν νοσήσει από την Covid-19 εξακολουθούν να μεταδίδουν τον ιό.

Στην Γερμανία κάτι τέτοιο δεν έχει ακόμη ελεγχθεί, επισημαίνει ο Γερμανός γιατρός, αλλά "και εδώ υπάρχει ένας κίνδυνος που δεν έχουμε ακόμη ανακαλύψει", αναφέρει και επισημαίνει ότι με την απελευθέρωση των ταξιδιών και τον τουρισμό έρχονται και νέοι κίνδυνοι.

Κάνει μάλιστα λόγο για τους υπερμεταδοτικούς ανθρώπους ("superspreaders"), οι οποίοι μεταδίδουν τον ιό σε πολλούς άλλους. Ο κ. Μοντγκόμερι τονίζει ακόμη κατηγορηματικά ότι δεν πρέπει να επιτραπούν "σε καμία περίπτωση" οι μαζικές εκδηλώσεις.

Ενδεχόμενο άνοιγμα των ποδοσφαιρικών γηπέδων για τους θεατές "θα ήταν καταστροφικό και θα μπορούσε να μας φέρει πολύ πίσω", εξηγεί και συνιστά να ακυρωθούν φέτος όλα τα κομματικά συνέδρια. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο κίνδυνος νέας εξάπλωσης του ιού θα αυξηθεί σημαντικά με την πλήρη επαναλειτουργία των παιδικών σταθμών και των σχολείων.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Εκλογές Μαΐου με ανοιχτές πληγές στη Δικαιοσύνη – Τι σηματοδοτεί η παρέμβαση της Αννίτας Δημητρίου

Εκλογές Μαΐου με ανοιχτές πληγές στη Δικαιοσύνη – Τι σηματοδοτεί η παρέμβαση της Αννίτας Δημητρίου

Την ώρα που τα κόμματα κινούνται με πυρετώδεις ρυθμούς για να ολοκληρώσουν τα ψηφοδέλτιά τους ενόψει των βουλευτικών εκλογών του Μαΐου, η κοινή γνώμη παρακολουθεί μια άλλη, πιο ανησυχητική πραγματικότητα: καταγγελίες για διαφθορά και εγκλήματα που παραμένουν ατιμώρητα, ισχυρισμοί για εμπλοκή πολιτικών προσώπων και μελών της Αστυνομίας, και ένα σύστημα θεσμών που φαίνεται να χάνει την αξιοπιστία του.

BEST OF TOTHEMAONLINE