ΠΕΡΔΙΟΣ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Κανείς δεν περιμένει ότι φέτος θα έχει κέρδος - 'Πεντάστερα ξενοδοχεία σε τουρίστες για καραντίνα'

ΠΕΡΔΙΟΣ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Κανείς δεν περιμένει ότι φέτος θα έχει κέρδος - 'Πεντάστερα ξενοδοχεία σε τουρίστες για καραντίνα'

Κανείς δεν αναμένει ότι φέτος θα βγάλει χρήματα από τον τουρισμό, βάζουμε τις βάσεις για ανάκαμψη το 2021, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο o Υφυπουργός Τουρισμού, Σάββας Περδίος, με αφορμή την άφιξη των πρώτων τουριστών την Τρίτη (08/06) με τη σταδιακή επαναλειτουργία των αεροδρομίων.

Το πρακτορείο στο ρεπορτάζ του αναφέρει πως το 2019 οι αφίξεις στην Κύπρο ανήλθαν στα 3,97 εκατομμύρια και ότι οι μισοί από τους τουρίστες προέρχονταν από το ΗΒ και τη Ρωσία. Διευκρινίζει ότι οι δύο αυτές χώρες δεν περιλαμβάνονται στη λίστα χωρών από τις οποίες οι αφίξεις επιτρέπονται για την ώρα , λόγω επιδημιολογικών δεδομένων.

Στο ρεπορτάζ γίνεται επίσης αναφορά στα ισχύοντα για τις αφίξεις με την παρουσίαση πιστοποιητικών για είσοδο στη χώρα και τα πρωτόκολλα της Κυβέρνησης για κάλυψη εξόδων διαμονής και γευμάτων αν οι τουρίστες ασθενήσουν κατά την παραμονή τους.

Ο κ. Περδίος είπε ότι η Κύπρος δεν προσφέρει θάλασσα και ήλιο μόνο αλλά φιλοξενία και αυτό είναι μια προέκταση της φιλοξενίας μας. Αναφέρθηκε και στη λειτουργία ειδικού χώρου για τουρίστες με κορωνοϊό στη Λάρνακα, ο οποίος έχει 100 κλίνες και ότι άλλες θέσεις σε ΜΕΘ προορίζονται για επισκέπτες αν χρειαστεί.

Ο Υφυπουργός ανέφερε επίσης στο πρακτορείο ότι αρκετά πεντάστερα ξενοδοχεία προσφέρουν πέραν των 500 κλινών για τουρίστες που πρέπει να παραμείνουν σε καραντίνα. Σημείωσε επίσης ότι έχουν γίνει σχεδιασμοί και έγιναν πλάνα β` και γ` για κάθε ενδεχόμενο.

Εξέφρασε την ελπίδα ότι η Κύπρος θα είναι σε θέση να καλωσορίσει τους πρώτους τουρίστες από Βρετανία γύρω στα μέσα Ιουλίου και Ρώσους λίγο αργότερα.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Διαφάνεια, αμεροληψία και δημόσια λογοδοσία: Τα ερωτήματα που ανακύπτουν γύρω από την επιλογή της επικεφαλής της έρευνας για το «Κράτος Μαφία»

Διαφάνεια, αμεροληψία και δημόσια λογοδοσία: Τα ερωτήματα που ανακύπτουν γύρω από την επιλογή της επικεφαλής της έρευνας για το «Κράτος Μαφία»

Η εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς δεν εξαρτάται μόνο από το τελικό αποτέλεσμα μιας έρευνας αλλά, πρωτίστως, από την πεποίθηση ότι κάθε στάδιο της διαδικασίας πραγματοποιήθηκε με απόλυτη ανεξαρτησία, διαφάνεια και αντικειμενικότητα. Όταν πρόκειται για υποθέσεις που προκαλούν έντονο δημόσιο ενδιαφέρον και απασχολούν την κυπριακή κοινωνία, η ανάγκη αυτή καθίσταται ακόμη πιο επιτακτική.

BEST OF TOTHEMAONLINE