ΒΑΒΛΙΤΗΣ - ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ: 'Αντί να πληρώνει το κράτος ανεργιακό, να δίδεται ως επιδότηση εργασίας στις επιχειρήσεις'

ΒΑΒΛΙΤΗΣ - ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ: 'Αντί να πληρώνει το κράτος ανεργιακό, να δίδεται ως επιδότηση εργασίας στις επιχειρήσεις'

Φόρμουλα η οποία θα εστιάζει στην επιδότηση της εργασίας και όχι της ανεργίας, επιζητά ο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου, μέσω του προέδρου του κ. Άκη Βαβλίτη.

Αλλαγή ζητάνε οι Τουριστικές Επιχειρήσεις, οι οποίες κινδυνεύουν από μεγάλη οικονομική κρίση. Όπως είπε ο Πρόεδρος κ. Βαβλίτης στο Κρατικό Ραδιόφωνο, το πρόγραμμα επιδότησης αναστολής εργασιών πρέπει να αλλάξει και να γίνει επιδότηση της εργασίας.

Απαντώντας στις κυβερνητικές αναφορές για περιορισμένα μέτρα, είπε πώς το στοίχημα είναι να ανοίξουν περισσότερα ξενοδοχεία για να είναι έτοιμα για το 2020- 21.

Μάλιστα, φάνηκε ιδιαίτερα προβληματισμένος για τις μειωμένες αφίξεις και τα αυξημένα κόστη που θα έχουν τα ξενοδοχεία και οι τουριστικές επιχειρήσεις, κυρίως λόγω και της νέας συλλογικής σύμβασης που υπεγράφη πέρσι, που προνοεί αυξημένα μισθολογικά κόστη.

Είπε επίσης ότι για να ανοίξει ένα ξενοδοχείο, είτε η πληρότητα είναι 10 ή 50%, χρειάζεται ένα 40-50% του προσωπικού του. Αυτό που ζητούν είναι να υπάρχει συνεισφορά του κράτους. «Αντί να παίρνει το ανεργιακό ο υπάλληλος, να επιδοτείται η εργασία του και να δουλεύει», προσθέτοντας ότι από τη στιγμή που υπάρχει το κόστος για το κράτος, το καλύτερο είναι να βοηθηθούν και οι επιχειρήσεις για να ανοίξουν στο καλύτερο δυνατό.

«Από εκεί και πέρα θα πληρώνει όλο το προσωπικό ο ξενοδόχος. Μην ξεχνάτε ότι το 10% του προσωπικού ήδη πληρώνεται από τότε που έκλεισαν τα ξενοδοχεία», επισήμανε ο κ. Βαβλίτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Απειλητικό SMS εναντίον του ΠτΔ: Καταζητείται ένα πρόσωπο από τις Αρχές - Τα αδικήματα που διερευνώνται

Απειλητικό SMS εναντίον του ΠτΔ: Καταζητείται ένα πρόσωπο από τις Αρχές - Τα αδικήματα που διερευνώνται

Από την πρώτη στιγμή που δέχθηκε απειλητικό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεκίνησε συντονισμένα η διερεύνηση της απειλής και ως αποτέλεσμα εξασφαλίστηκε μαρτυρία εναντίον συγκεκριμένου προσώπου.

BEST OF TOTHEMAONLINE