ΥΠ.ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Σύνολο 7352 τελειόφοιτοι θα παρακαθίσουν στις Παγκύπριες Εξετάσεις

ΥΠ.ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Σύνολο 7352 τελειόφοιτοι θα παρακαθίσουν στις Παγκύπριες Εξετάσεις

Σύνολο 7352 τελειόφοιτοι θα παρακαθίσουν στις Παγκύπριες Εξετάσεις με βάση τις αιτήσεις των υποψηφίων, ενώ και πάλι πρώτη στις προτιμήσεις είναι η Ιατρική Σχολή για την οποία υπέβαλαν αίτηση 566 μαθητές.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, με βάση τις αιτήσεις των υποψηφίων για συμμετοχή στις Παγκύπριες Εξετάσεις 2020, οι τελειόφοιτοι είναι 7023 και οι παλαιότεροι τελειόφοιτοι 329. Οι υποψήφιοι για Πρόσβαση στα Δημόσια ΑΕΙ της Κύπρου και Ελλάδας ανέρχονται σε 5465 και οι Υποψήφιοι για Απόλυση μόνο είναι 1887. Οι Υποψήφιοι για πρόσβαση στις Στρατιωτικές Σχολές είναι, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου, 653.

Όπως διαφαίνεται μέσα από τα στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα το ΥΠΠΑΝ, το σύνολο των υποψηφίων από το 2015 μέχρι το 2020 παρουσιάζει πτωτική τάση. Συγκεκριμένα, το 2015 ήταν 8619, ενώ φέτος μειώθηκαν στους 7352.

Σε ό,τι αφορά τα εξεταζόμενα μαθήματα, πέραν από τα Νέα Ελληνικά που είναι εξεταζόμενο για όλους, οι περισσότεροι, 342, θα παρακαθίσουν σε εξέταση στα Μαθηματικά Κατεύθυνσης. Τρίτο στις προτιμήσεις μάθημα είναι τα Αγγλικά, 3230.

Κατά Τμήμα Σπουδών, βάσει της πρώτης επιλογής των υποψηφίων, δημοφιλέστερη είναι η Ιατρική Σχολή, που επέλεξαν 566 τελειόφοιτοι και ακολουθούν η Λογιστική και Χρηματοοικονομική με 442, και τρίτη η Ψυχολογία με 364.

Κατά Τμήμα Σπουδών και κατά αριθμό υποψηφίων , τα δεδομένα αλλάζουν, με το Τμήμα Διοίκησης Ξενοδοχείων και Τουρισμού να συγκεντρώνει τις περισσότερες προτιμήσεις και, συγκεκριμένα, 2083 υποψηφίων.


Οι πίνακες που δημοσιοποίησε το ΥΠΠΑΝ έχουν ως ακολούθως:

 ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συναντάται με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στο Παρίσι ο ΠτΔ - Στο επίκεντρο το Κυπριακό

Συναντάται με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στο Παρίσι ο ΠτΔ - Στο επίκεντρο το Κυπριακό

Συνάντηση με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ξένους ηγέτες θα έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης στο Παρίσι, όπου βρίσκεται από χθες το βράδυ, ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση του Γάλλου ομολόγου του, Εμανουέλ Μακρόν, για να παραστεί στη στρατιωτική παρέλαση των γαλλικών Ενόπλων Δυνάμεων, η οποία θα πραγματοποιηθεί στα Ηλύσια Πεδία, με την ευκαιρία της Εθνικής Ημέρας της Γαλλίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE