Κεντρική Τράπεζα της Κίνας: Μεγαλύτερο το πλήγμα στην οικονομία από τον COVID-19, αρχίζουν αγορές δανείων

Κεντρική Τράπεζα της Κίνας: Μεγαλύτερο το πλήγμα στην οικονομία από τον COVID-19, αρχίζουν αγορές δανείων

Μεγαλύτερο από το αναμενόμενο είναι το πλήγμα στην κινέζικη οικονομία από την πανδημία του κορωνοϊού, δήλωσε την Τρίτη (2/6) ο Βοηθός Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κίνας, τονίζοντας παράλληλα ότι χρειάζονται περισσότερες πολιτικές νομισματικής και πιστωτικής στήριξης.

 

Η Κίνα έχει ακόμη περιθώρια για κανονική νομισματική πολιτική ώστε να στηρίξει την οικονομία, τόνισε ο Παν Γκονγκσένγκ σε συνέντευξη Τύπου στο Πεκίνο.

Είπε επίσης ότι τα νέα εργαλεία για την ενίσχυση του τραπεζικού δανεισμού σε μικρές επιχειρήσεις ήταν μια βραχυπρόθεσμη πολιτική και όχι μια μορφή ποσοτικής χαλάρωσης.

Η Λαϊκή (Κεντρική) Τράπεζα της Κίνας ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα αρχίσει την τρέχουσα εβδομάδα τις αγορές δανείων που δόθηκαν από εγχώρια πιστωτικά ιδρύματα σε μικρές επιχειρήσεις σε μια προσπάθεια να ωθήσει τις τράπεζες να δανείσουν μέχρι και 1 τρισεκατομμύριο γουάν (140,44 δισεκατομμύρια δολάρια) σε μικρές επιχειρήσεις εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΔΗΣΥ: Προβληματίζει η χαμηλή συσπείρωση ενόψει βουλευτικών εκλογών – Οι πληγές που δεν έχουν κλείσει και η πτωτική πορεία

ΔΗΣΥ: Προβληματίζει η χαμηλή συσπείρωση ενόψει βουλευτικών εκλογών – Οι πληγές που δεν έχουν κλείσει και η πτωτική πορεία

Η χαμηλή συσπείρωση και η αργή επούλωση των εσωκομματικών πληγών φαίνεται να αποτελούν το μεγαλύτερο στοίχημα για τον Δημοκρατικό Συναγερμό ενόψει των βουλευτικών εκλογών του 2026. Η ηγεσία του κόμματος, παρότι επιχειρεί να εκπέμψει μήνυμα ενότητας και ανασύνταξης, δεν κρύβει την ανησυχία της για τις εσωτερικές τριβές που εξακολουθούν να υποβόσκουν μετά το ταραχώδες πολιτικό σκηνικό των Προεδρικών του 2023.