Ο ΠΟΥ δηλώνει ότι ελπίζει στη συνέχιση της συνεργασίας με τις ΗΠΑ

Ο ΠΟΥ δηλώνει ότι ελπίζει στη συνέχιση της συνεργασίας με τις ΗΠΑ

Ο επικεφαλής του ΠΟΥ δήλωσε σήμερα ότι θέλει να συνεχίσει να εργάζεται μαζί με τις ΗΠΑ παρά την ανακοίνωση την περασμένη εβδομάδα του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ότι διέκοπτε τις σχέσεις μεταξύ της χώρας του και της εξειδικευμένης υπηρεσίας του ΟΗΕ για την υγεία.

 
"Οι συνεισφορές και η γενναιοδωρία της κυβέρνησης και του λαού των ΗΠΑ υπέρ της παγκόσμιας υγείας επί πολλές δεκαετίες ήταν μαζικές και προσέφεραν μεγάλα οφέλη στη δημόσια υγεία παγκοσμίως", δήλωσε ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους. "Ο ΠΟΥ θέλει να συνεχιστεί αυτή η συνεργασία", πρόσθεσε κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου από τη Γενεύη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Η συνάντηση Ερχιουρμάν–Γκουτέρες και η επαναφορά του αδιεξόδου

Κυπριακό: Η συνάντηση Ερχιουρμάν–Γκουτέρες και η επαναφορά του αδιεξόδου

Η προγραμματισμένη για σήμερα, συνάντηση του κατοχικού ηγέτη Τουφάν Ερχιουρμάν με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες στη Νέα Υόρκη, επαναφέρει το Κυπριακό στο προσκήνιο της διεθνούς διπλωματίας. Παρά τις δηλώσεις καλής θέλησης, το πολιτικό υπόβαθρο της συνάντησης, αποτυπώνει περισσότερο μια σύγκρουση αφηγήσεων παρά μια ουσιαστική σύγκλιση.