Υπό πλήρη έλεγχο η πυρκαγιά στην περιοχή της Λεύκας

Υπό πλήρη έλεγχο η πυρκαγιά στην περιοχή της Λεύκας

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η δασική πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή της Λεύκας τη Δευτέρα 1/6.


Οπως αναφέρει το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, σε ανακοίνωσή του, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 14:20 σε περιοχή της κατεχόμενης Λεύκας και η οποία εισήλθε στα όρια της Νεκρής Ζώνης, τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο στις 19:00.

Από την πυρκαγιά, εντός της Νεκρής Ζώνης, κάηκε έκταση 4 εκταρίων με χαμηλή άγρια βλάστηση, θάμνους και διάσπαρτα πεύκα. Στις κατεχόμενες περιοχές η πυρκαγιά έκαψε έκταση περίπου 6 εκταρίων.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν 75 άτομα του Τμήματος Δασών με 22 πυροσβεστικά οχήματα και τρεις καδενοφόρους εκσκαφείς, 7 άτομα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 3 πυροσβεστικά οχήματα, καθώς και 10 εθελοντές. Κινητοποιήθηκε επίσης ένα πυροσβεστικό όχημα από την Ιερά Μονή Κύκκου με 3 άτομα. Πέραν των επίγειων δυνάμεων, στην κατάσβεση της πυρκαγιάς συνέδραμαν και 5 πτητικά μέσα. Συγκεκριμένα επιχείρησαν 3 πυροσβεστικά αεροσκάφη του Τμήματος Δασών και 2 ελικόπτερα που μισθώνει η Δημοκρατία.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων κατάσβεσης της πυρκαγιάς, υπήρξε πλήρης συνεργασία με την UNFICYP, τόσο για τις επιχειρήσεις των επίγειων δυνάμεων, όσο και για τις επιχειρήσεις των πτητικών μέσων.   

Τέλος, αναφέρεται ότι στην περιοχή θα παραμείνουν, καθ΄ όλη τη διάρκεια της νύκτας, επίγειες δυνάμεις δασοπυρόσβεσης για αντιμετώπιση πιθανών αναζωπυρώσεων.     

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Διαφάνεια στην πράξη: Ο ΠτΔ έδωσε στη δημοσιότητα τις εκθέσεις για τη Φονική Πυρκαγιά - Ιδού όσα αναφέρονται

Διαφάνεια στην πράξη: Ο ΠτΔ έδωσε στη δημοσιότητα τις εκθέσεις για τη Φονική Πυρκαγιά - Ιδού όσα αναφέρονται

Σε μια καθοριστική κίνηση διαφάνειας και λογοδοσίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης προχώρησε στη δημοσιοποίηση όλων των εκθέσεων που του υποβλήθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες, αναφορικά με την καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε την επαρχία Λεμεσού. Όπως είχε δεσμευτεί δημοσίως, η ενημέρωση προς τους πολίτες γίνεται με πλήρη διαφάνεια, μέσα από αδιαμεσολάβητη πρόσβαση στα στοιχεία που καταγράφουν βήμα προς βήμα τη διαχείριση της κρίσης.

BEST OF TOTHEMAONLINE