Έκκληση για συνεργασία προς επίλυση της μεταναστευτικής κρίσης στη μεσόγειο από το Συμβ. Ασφαλείας του ΟΗΕ

Έκκληση για συνεργασία προς επίλυση της μεταναστευτικής κρίσης στη μεσόγειο από το Συμβ. Ασφαλείας του ΟΗΕ

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ απηύθυνε έκκληση προκειμένου να υπάρξει ευρύτερη συνεργασία μεταξύ των κρατών της διεθνούς κοινότητας με στόχο την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης στη Μεσόγειο και διαβεβαίωσε ότι οι διακινητές μεταναστών πρέπει να τιμωρούνται.

Σε μία διακήρυξη που εκδόθηκε και εγκρίθηκε ομόφωνα, τα 15 κράτη μέλη  "εκφράζουν τη σθεναρή υποστήριξή τους" στις χώρες που αντιμετωπίζουν αυτήν την  κρίση.  Προτείνουν επιπλέον "την εντατικοποίηση του συντονισμού των προσπαθειών της διεθνούς κοινότητας προκειμένου να ενισχυθεί (η ικανότητα) ανταπόκρισης" σε αυτήν την κρίση και να "προστατευτούν οι μετανάστες" από τους διακινητές. 

Επίσης, "καταγγέλλουν και καταδικάζουν" τη διακίνηση ανθρώπων και υπογραμμίζουν "την αναγκαιότητα να προσαχθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης οι δράστες".

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Στάρμερ: Ευχαριστεί τον ΠτΔ για στήριξη στην επαναρρύθμιση σχέσεων με την Ευρώπη

Στάρμερ: Ευχαριστεί τον ΠτΔ για στήριξη στην επαναρρύθμιση σχέσεων με την Ευρώπη

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός, Κιρ Στάρμερ, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για τη στήριξή του όσον αφορά την επαναρρύθμιση της σχέσης μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Ευρώπης αναφέρεται σε ανακοίνωση του Πρωθυπουργικού Γραφείου στο Λονδίνο για τη συνάντηση των δυο ηγετών την Τετάρτη, στη βρετανική πρωτεύουσα.

BEST OF TOTHEMAONLINE