ΕΛΛΑΔΑ: Πέντε κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα

ΕΛΛΑΔΑ: Πέντε κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα

Πέντε νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοινώθηκαν στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του ελληνικού υπουργείου Υγείας, τα τέσσερα εξ αυτών σχετίζονται με γνωστή συρροή κρουσμάτων και το ένα εντοπίστηκε σε έλεγχο πτήσης από το εξωτερικό. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2909, εκ των οποίων το 55.2% αφορά άνδρες.

Από αυτά, 631 (21.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1660 (57.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Δεκαέξι ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 5 (31.2%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 81.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 105 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Σήμερα δεν υπάρχει κανένα καταγεγραμμένος θάνατος. Συνολικά οι θάνατοι στην Ελλάδα είναι 175. Οι 52 ήταν γυναίκες (29.7%) και οι υπόλοιποι άνδρες.

Η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 76 έτη και το 94.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Έχουν συνολικά ελεγχθεί 174844 κλινικά δείγματα.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνταξιοδοτικό: «Αγκάθια» και ερωτήματα στο τραπέζι - Τι ζητούν οι κοινωνικοί εταίροι

Συνταξιοδοτικό: «Αγκάθια» και ερωτήματα στο τραπέζι - Τι ζητούν οι κοινωνικοί εταίροι

Καταθέτουν απορίες στο Υπουργείο Εργασίας και ζητούν διευκρινίσεις οι κοινωνικοί εταίροι για τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση, μετά την παρουσίαση του προσχεδίου του νομοσχεδίου την Τετάρτη. Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, εκπρόσωποι των κοινωνικών εταίρων αναφέρθηκαν στα πρώτα κενά που εντοπίζουν από τα όσα μέχρι σήμερα παρουσιάστηκαν, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, τη θετική διάθεση για εξεύρεση συγκλίσεων εντός των χρονικών πλαισίων που ορίστηκαν.

BEST OF TOTHEMAONLINE