ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καθ. Καραγιάννης: «Τα σποραδικά κρούσματα, να είναι μέρος της νέας κανονικότητας μας»

Καθ. Καραγιάννης: «Τα σποραδικά κρούσματα, να είναι μέρος της νέας κανονικότητας μας»

Τα σποραδικά κρούσματα πρέπει να γίνουν μέρος της νέας κανονικότητας μας και να μην μας προκαλούν ιδιαίτερη ανησυχία, μέχρι να εκλείψουν δια παντός, δήλωσε στο ΚΥΠΕ, το μέλος της Επιστημονικής Συμβουλευτικής Επιτροπής, Καθηγητής Μοριακής Ιολογίας Πέτρος Καραγιάννης.

Με αφορμή, το κρούσμα σε μαθητή στο δημοτικό σχολείο Ιδαλίου, ο κ. Καραγιάννης είπε πως «αυτά τα πράγματα θα συμβαίνουν. Πρέπει να μάθουμε να ανταποκρινόμαστε άμεσα και να απομονώνουμε τα περιστατικά, να γίνονται οι απολυμάνσεις και να ζούμε κανονικά την ζωή μας. Αυτή είναι η νέα κανονικότητα μας».
 
Ερωτηθείς αν τον ανησυχεί το κρούσμα σε μαθητή, ο κ. Καραγιάννης απάντησε αρνητικά, σημειώνοντας ότι «αν κι εφόσον διατηρούνται οι αποστάσεις στο σχολείο, ο κίνδυνος μετάδοσης είναι περιορισμένος. Αφού έγιναν οι απολυμάνσεις στον χώρο και μπήκαν σε απομόνωση οι στενές επαφές, δεν υπάρχει πρόβλημα»..
 
Το εμβόλιο κατά της φυματίωσης
----
Ο Καθηγητής Καραγιάννης ερωτηθείς για το εμβόλιο κατά της φυματίωσης που προωθείται στην Ελλάδα, είπε ότι θα δείξει ο χρόνος κατά πόσο θα βοηθήσει.
 
«Στην Ελλάδα προχωρούν να εμβολιάσουν τους ηλικιωμένους και κάποιες ευάλωτες ομάδες, που σημαίνει ότι έχουν κάποια καλά αποτελέσματα. Είναι μια εμπειρική παρατήρηση από την Ελλάδα», πρόσθεσε.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Kαιρός: Πότε αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας και βροχές - Η πρόγνωση μέχρι την Δευτέρα του Πάσχα



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top