Μειώθηκαν οι καταθέσεις, ενώ αυξήθηκαν τα δάνεια τον Απρίλιο

Μειώθηκαν οι καταθέσεις, ενώ αυξήθηκαν τα δάνεια τον Απρίλιο

Μειώθηκαν οι καταθέσεις, ενώ αυξήθηκαν τα δάνεια τον Απρίλιο του 2020, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου (ΚΤΚ).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας, οι συνολικές καταθέσεις τον Απρίλιο του 2020 παρουσίασαν καθαρή μείωση €37,1 εκ., σε σύγκριση με καθαρή μείωση €452,4 εκ. τον Μάρτιο 2020. Το υπόλοιπο των καταθέσεων τον Απρίλιο 2020 έφθασε στα €48,0 δισ.
 
Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής έφθασε στο 0,7%, σε σύγκριση με 1,2% τον Μάρτιο 2020.
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΚΤΚ, οι καταθέσεις των επιχειρήσεων μειώθηκαν τον Απρίλιο του 2020 κατά €110,7 εκ., στα €10,59 δισ.
 
Οι καταθέσεις των νοικοκυριών αυξήθηκαν κατά €139,1 εκ., στα €28,75 δισ.  
 
Δάνεια
--------
Τα συνολικά δάνεια τον Απρίλιο 2020 παρουσίασαν καθαρή αύξηση €5,5 εκ., σε σύγκριση με καθαρή αύξηση €62,5 εκ. τον Μάρτιο 2020. Το υπόλοιπο των συνολικών δανείων τον Απρίλιο 2020 έφθασε στα €33,6 δισ.
 
Ο  ετήσιος  ρυθμός μεταβολής έφθασε στο -4,4%, σε σύγκριση με -4,9% τον Μάρτιο 2020.
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΚΤΚ, τα επιχειρηματικά δάνεια αυξήθηκαν κατά €62,4 εκ., στα €16,50 δισ.
 
Τα δάνεια των νοικοκυριών μειώθηκαν τον Απρίλιο του 202 κατά €39,3 εκ., στα €14,08 δισ.
 
Τα καταναλωτικά δάνεια μειώθηκαν κατά €35,7 εκ., στο €1,72 δισ., τα οικιστικά δάνεια αυξήθηκαν κατά €6,2 εκ. στα €9,47 δισ., ενώ τα λοιπά δάνεια μειώθηκαν κατά €9,8 εκ., στα €2,88 δισ.    

Aπό ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΣΥ: Κρίσιμη η σημερινή συνεδρίαση του πολιτικού γραφείου- Οι διαφορετικές τάσεις για τη διεξαγωγή εσωκομματικών εκλογών- Φωνές για περισσότερο χρόνο

ΔΗΣΥ: Κρίσιμη η σημερινή συνεδρίαση του πολιτικού γραφείου- Οι διαφορετικές τάσεις για τη διεξαγωγή εσωκομματικών εκλογών- Φωνές για περισσότερο χρόνο

Σε μια συνεδρίαση με ιδιαίτερο πολιτικό βάρος, εισέρχεται σήμερα ο Δημοκρατικός Συναγερμός. Το Πολιτικό Γραφείο του κόμματος καλείται σήμερα στις 17:00, να συζητήσει και να αποφασίσει επί της εισήγησης του Εκτελεστικού Γραφείου για το χρονοδιάγραμμα της διαδικασίας ανάδειξης του υποψηφίου του ΔΗΣΥ, για τις Προεδρικές Εκλογές του 2028.

BEST OF TOTHEMAONLINE