ΗΕ: Στις 24 Φεβρουαρίου η συνάντηση ΠτΔ - Ερχιουρμάν
Τη συνάντηση που θα έχουν την Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου 2026, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Τουφάν Έρχιουρμαν, ανακοίνωσαν και επίσημα τα Ηνωμένα Έθνη.
 THM.jpg)
Η Ύπατη Αρμοστής των ΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, Μισέλ Μπατσελέ δήλωσε πως οι αρχές στις ΗΠΑ πρέπει να προβληματιστούν και να θέσουν ένα τέλος σε αυτές τις δολοφονίες , αναλαμβάνοντας δράση.
Η έκκληση έγινε με αφορμή τη δολοφονία του άμαχου πολίτη Τζορτζ Φλόϊντ που προκάλεσε κύμα αντιδράσεων στις ΗΠΑ. Η Μπατσελέ ανέφερε ως οι αρχές πρέπει να διασφαλίσουν ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη και τις κάλεσε να αναλάβουν σοβαρή δράση καθώς η δολοφονία αυτή είναι η πιο πρόσφατη σε μια σειρά δολοφονιών στη χώρα με θύματα Αφροαμερικανούς.
Από ΚΥΠΕ
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




