Τμ. Μετεωρολογίας: Αίθριος ο καιρός αλλά με .... εκπλήξεις

Τμ. Μετεωρολογίας: Αίθριος ο καιρός αλλά με .... εκπλήξεις

∆υτικό ρεύµα αέρα, που ενισχύεται παροδικά αύριο Παρασκευή (29/05), επηρεάζει την περιοχή.

Σήµερα Πέμπτη (28/05) ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ τοπικά θα παρατηρούνται παροδικά αυξηµένες νεφώσεις. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, το πρωί ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ, αλλά αργότερα µέτριοι και τοπικά ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Παροδικά, στα προσήνεµα, θα καταστούν µέχρι πολύ ισχυροί, 5 µε 6 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη, αλλά το απόγευµα στα προσήνεµα µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 29 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 27 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 23 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 20 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε Πέμπτη (28/05), περίοδοι µε κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται µε συννεφιά, ενώ τις µεταµεσονύκτιες ώρες αναµένονται µεµονωµένες βροχές, σε δυτικές και βόρειες περιοχές, χωρίς να αποκλείεται και καταιγίδα. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και στα προσήνεµα µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη και στα προσήνεµα µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 12 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 16 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 15 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 6 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Παρασκευή (29/05) ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά τοπικά θα παρατηρούνται παροδικά αυξηµένες νεφώσεις, που νωρίς το πρωί αναµένεται να δώσουν µεµονωµένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και καταιγίδα. Το Σάββατο (30/05) και την Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά κατά διαστήµατα θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις, που το Σάββατο δυνατό να δώσουν µεµονωµένες βροχές ή καταιγίδα, νωρίς το απόγευµα, στα ορεινά και στο εσωτερικό.

Η θερµοκρασία δεν αναµένεται να σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή την Παρασκευή, εκτός από το εσωτερικό και τα ορεινά όπου θα σηµειώσει µικρή πτώση, για να κυµανθεί γενικά κάτω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές, ενώ µέχρι την Κυριακή (31/05) θα σηµειώσει µικρή άνοδο, παραµένοντας όµως λίγο πιο κάτω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Υπέρ προσπάθειας επανέναρξης συνομιλιών τάχθηκαν πολιτικές ομάδες ΕΚ κατά τη συζήτηση για Κυπριακό

Υπέρ προσπάθειας επανέναρξης συνομιλιών τάχθηκαν πολιτικές ομάδες ΕΚ κατά τη συζήτηση για Κυπριακό

Υπέρ της προσπάθειας για επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό τάχθηκαν πολιτικές ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σε παρεμβάσεις τους, μετά τη δήλωση της Προέδρου του σώματος, Ρομπέρτα Μέτσολα, στο πλαίσιο σύντομης συζήτησης για το Κυπριακό στην Ολομέλεια του σώματος, που συνέρχεται στο Στρασβούργο. Εκ μέρους της ακροδεξιάς, κατά της βάσης λύσης των Ηνωμένων Εθνών τάχθηκαν ο Ευρωβουλευτής του ΕΛΑΜ, Γεάδης Γεάδη, και Ελληνίδα Ευρωβουλευτής, Αφροδίτη Λατινοπούλου.