Έκανε Tweet ότι μπορεί να χακάρει το αεροπλάνο και του απαγόρευσαν να βγει στην πτήση

Έκανε Tweet ότι μπορεί να χακάρει το αεροπλάνο και του απαγόρευσαν να βγει στην πτήση

H πτήση της United Airlines απαγόρευσε σε ένα ερευνητή ασφάλειας να επιβιβαστεί σε αεροσκάφος της, μετά από ένα μήνυμα του στο Twitter στο οποίο έγραψε ότι θα μπορούσε να χακάρει τα συστήματα του αεροσκάφους.

Ο Κρις Ρόμπερτς επρόκειτο να ταξιδέψει αεροπορικώς από το Κολοράντο στο Σαν Φρανσίσκο για να μιλήσει σε μια σημαντική διάσκεψη για την ασφάλεια.

Νωρίτερα, ο ίδιος έγραψε ότι θα μπορούσε να προκαλέσει ρίψη των μασκών οξυγόνου επί του αεροσκάφους.

Ο κύριος Ρόμπερτς είναι ο ιδρυτής της εταιρείας ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, One World Labs, που προσπαθεί να βρει τα τρωτά σημεία των συστημάτων πληροφορικής και των επιχειρήσεων  προτού τα εντοπίσουν οι εγκληματίες.

Ο Ρόμπερτς είχε δώσει πολλές συνεντεύξεις στα μέσα ενημέρωσης τις τελευταίες εβδομάδες σχολιάζοντας τις πιθανές αδυναμίες των συστημάτων αεροπορικών εταιρειών.

Είπε επίσης στο CNN, ότι ο ίδιος θα μπορούσε να συνδεθεί με έναν υπολογιστή κάτω από το κάθισμά του και να έχει πρόσβαση στα δεδομένα από τα συστήματα κινητήρων, καυσίμων και πτήσης διαχείρισης του αεροσκάφους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Στο επίκεντρο οι συγκλίσεις - Τι ετοιμάζουν τα Ηνωμένα Έθνη για τον Σεπτέμβριο

Κυπριακό: Στο επίκεντρο οι συγκλίσεις - Τι ετοιμάζουν τα Ηνωμένα Έθνη για τον Σεπτέμβριο

Νέα δεδομένα διαμορφώνονται στην πορεία του Κυπριακού, καθώς η προγραμματισμένη για τις 2 Σεπτεμβρίου συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Τουφάν Έρχιουρμαν, μετατέθηκε για την επόμενη εβδομάδα, λόγω της τραγωδίας που σημειώθηκε ανοικτά της Κερύνειας.

BEST OF TOTHEMAONLINE