ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος διαβεβαίωσε τον νέο ΥΠΕΞ του Ισραήλ για τη συνέχιση της συνεργασίας με τη νέα κυβέρνηση

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος διαβεβαίωσε τον νέο ΥΠΕΞ του Ισραήλ για τη συνέχιση της συνεργασίας με τη νέα κυβέρνηση

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος Εξωτερικών Υποθέσεων και Πολιτικής Ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ζοζέπ Μπορέλ πραγματοποίησε τηλεφωνική κλήση με τον νέο Υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ Γκάμπυ Ασκενάζι την Τρίτη 26 Μαΐου, τον συνεχάρη για το διορισμό του και του υπενθύμισε ότι η ΕΕ προσβλέπει στη συνέχιση της συνεργασίας με τη νέα ισραηλινή κυβέρνηση με εποικοδομητικό και ολοκληρωμένο τρόπο, στο πνεύμα της μακροχρόνιας φιλίας που ενώνει την ΕΕ και το Ισραήλ.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Μπορέλ, οι δύο είχαν μια ειλικρινή και ανοιχτή ανταλλαγή απόψεων για ένα ευρύ φάσμα διμερών και περιφερειακών θεμάτων. Ο Ύπατος Εκπρόσωπος Μπορέλ υπογράμμισε τη σαφή δέσμευση της ΕΕ για την ασφάλεια του Κράτους του Ισραήλ, η οποία δεν είναι διαπραγματεύσιμη για την ΕΕ. Επανέλαβε την πρόθεση της ΕΕ να αντιμετωπίσει από κοινού θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος και ανησυχίας και να συνεργαστεί με το Ισραήλ για την προώθηση της παγκόσμιας ειρήνης και ασφάλειας και να συμβάλει στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης, ιδίως στην περιοχή.

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος Mπορέλ υπογράμμισε την ευρεία και βαθιά φύση της αμοιβαίας σχέσης, με τους ισχυρούς πολιτικούς, ιστορικούς και πολιτιστικούς δεσμούς της. Εξέφρασε την προθυμία να προωθήσει τη συνεργασία ΕΕ-Ισραήλ σε διάφορους τομείς και κάλεσε τον Υπουργό Εξωτερικών να έρθει στις Βρυξέλλες για να συνεχίσει την ανταλλαγή απόψεων με συναδέλφους Υπουργούς μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες. Ο Ύπατος Εκπρόσωπος Μπορέλ και ο υπουργός Ασκενάζι συμφώνησαν να παραμείνουν σε στενή επαφή.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μονή Αββακούμ: Επιμένει ο Βαβούσκος για εσφαλμένη διαδικασία – Ποια επιλογή τους απομένει

Τροχαίο στο Παραλίμνι: Σοκάρουν οι φωτογραφίες από το όχημα που οδηγούσε ο 53χρονος τραυματίας

Έφη Ξάνθου: Το παρασκήνιο της παραίτησης και... η διαρροή - Το κόμμα που συμπαθεί και «το μόνο σίγουρο»

ΣΥΟΠ: Τι αλλάζει στη διάρκεια υπηρεσίας και τις μισθολογικές κλίμακες - Τα νέα επιδόματα στην ΕΦ

Σε λειτουργία ακόμα δύο σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στη Λευκωσία - Δείτε φωτογραφίες

Eurovision 2024: «Μας την είπαν» οι Σουηδοί – Η αναφορά στην Κύπρο σε τραγούδι – Βίντεο



Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ιδού ολόκληρο το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ιδού ολόκληρο το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας

Ο Εθνοφρουρός Θανάσης Νικολάου απεβίωσε από στραγγαλισμο, ανακοίνωσε η θανατική ανακρίτρια, δικαστής, Ντόρια Βαρωσιώτου, η οποία εξέθεσε τα αίτια θανάτου κατά τη διάρκεια τρίωρης διαδικασίας ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top