ΠΟΛΙΤΙΚΗ

YΠΕΣ για εκδήλωση έξω από Πουρνάρα: 'Θέλουμε να φιλοξενήσουμε στη χώρα μας όσους σέβονται τους νόμους - Δε θα επιτρέψουμε φαινόμενα αναρχίας'

YΠΕΣ για εκδήλωση έξω από Πουρνάρα: 'Θέλουμε να φιλοξενήσουμε στη χώρα μας όσους σέβονται τους νόμους - Δε θα επιτρέψουμε φαινόμενα αναρχίας'

'Δεν θα επιτρέψουμε να συνεχιστούν φαινόμενα αναρχίας στη χώρα μας. Δεν θέλουμε να δούμε άλλες περιοχές της πατρίδας μας να γκετοποιούνται' ανακοίνωσε το Υπουργείο Εσωτερικών.

Στο Κέντρο υποδοχής Πουρνάρα διαμένουν μετανάστες που, είτε πρέπει να περιοριστούν για λόγους υγείας, είτε γιατί αναμένουν την εξέταση των στοιχείων τους, είτε ακόμα γιατί προτίθενται να υποβάλουν αιτήσεις ασύλου, αλλά και αρκετοί που δεν διαθέτουν ταξιδιωτικά έγγραφα και τηρώντας τους νόμους και τα ανθρώπινα δικαιώματα "θέλουμε να φιλοξενήσουμε στην χώρα μας, μόνο όσους τους σέβονται", αναφέρει το Υπουργείο Εσωτερικών, με αφορμή εκδήλωση έξω από το Κέντρο.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι "όσοι δεν τιμούν την χώρα που τους φιλοξενεί, δεν έχουν ούτε χώρο, ούτε λόγο να παραμένουν. Θα επαναπατριστούν με ασφάλεια μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν, όσες φωνασκίες και όσες αντιδράσεις και αν υπάρξουν".

Σύμφωνα με το Υπουργείο, "η εκδήλωση των λεγόμενων αντιεξουσιαστών `antifa leukoca` όπως αυτοαποκαλούνται, έξω από το Κέντρο υποδοχής Πουρνάρα στη Κοκκινοτριμιθιά πρέπει να προβληματίσει".

"Δεν θα επιτρέψουμε να συνεχιστούν φαινόμενα αναρχίας στη χώρα μας. Δεν θέλουμε να δούμε άλλες περιοχές της πατρίδας μας να γκετοποιούνται. Την ώρα που κάνουμε υπερπροσπάθεια για τη διαχείριση του τεράστιου αριθμού μεταναστών στη χώρα μας, με επίσπευση των διαδικασιών εξέτασης αιτήσεων ασύλου και εντατικοποίηση των επιστροφών στις χώρες καταγωγής τους, κάποιοι υποκινούμενοι θέλουν να εκτροχιάσουν την κατάσταση", αναφέρεται.

 

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top