ΔΙΕΘΝΗ: Με κυρώσεις απειλεί ο Λευκός Οίκος την Κίνα

ΔΙΕΘΝΗ: Με κυρώσεις απειλεί ο Λευκός Οίκος την Κίνα

Το νομοσχέδιο για την εθνική ασφάλεια που προτείνει η Κίνα για το Χονγκ Κονγκ μπορεί να οδηγήσει στην επιβολή κυρώσεων εκ μέρους των ΗΠΑ και να απειλήσει το καθεστώς της πόλης ως οικονομικού κόμβου, προειδοποίησε σήμερα ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Ρόμπερτ Ο'Μπράιεν.

«Φαίνεται ότι, με αυτόν τον νόμο περί εθνικής ασφάλειας, ουσιαστικά θα αναλάβουν (οι Κινέζοι) τον έλεγχο του Χονγκ Κονγκ και αν το κάνουν (...) ο Υπουργός (Εξωτερικών) Μάικ Πομπέο πιθανότατα δεν θα είναι σε θέση να βεβαιώσει ότι το Χονγκ Κονγκ διατηρεί υψηλού βαθμού αυτονομία και αν συμβεί αυτό θα επιβληθούν κυρώσεις στο Χονγκ Κονγκ και την Κίνα», είπε.

Οι δηλώσεις του Ο'Μπράιεν έγιναν στην εκπομπή Meet the Press του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου NBC.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Μαριά Άνχελα Ολγκίν: Πρώτα βλέπει Χριστοδουλίδη και μετά Τατάρ – Πότε θα συναντηθεί με τον Τ/κ ηγέτη

Μαριά Άνχελα Ολγκίν: Πρώτα βλέπει Χριστοδουλίδη και μετά Τατάρ – Πότε θα συναντηθεί με τον Τ/κ ηγέτη

Το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας θα συναντηθεί με την Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα των ΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων, Ερσίν Τατάρ, όπως μετεδόθηκε στα κατεχόμενα.

BEST OF TOTHEMAONLINE

Άλμα επί Γκοντό*

Άλμα επί Γκοντό*