Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ με Ερντογάν - Στο επίκεντρο Λιβύη και Συρία

Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ με Ερντογάν - Στο επίκεντρο Λιβύη και Συρία

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, και ο Τούρκος ομόλογός του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συμφώνησαν να συνεχίσουν τη στενή στρατιωτική και πολιτική συνεργασία σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν στην οποία συζήτησαν για τη Λιβύη και τη Συρία, ανακοίνωσε σήμερα η τουρκική Προεδρία.

Οι δύο Πρόεδροι συμφώνησαν να συνεχίσουν να επιδιώκουν τη σταθερότητα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η Τουρκία υποστηρίζει τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Λιβύης (GNA), η οποία έχει σημειώσει σημαντικές στρατιωτικές επιτυχίες τις τελευταίες εβδομάδες σε μάχες με τον Λιβυκό Εθνικό Στρατό (LNA) του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ που εδρεύει στην ανατολική Λιβύη.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πενταμερής: Η ώρα της Νέας Υόρκης - Τα σενάρια - Η απουσία της ΕΕ και οι χαμηλές προσδοκίες

Πενταμερής: Η ώρα της Νέας Υόρκης - Τα σενάρια - Η απουσία της ΕΕ και οι χαμηλές προσδοκίες

Στη Νέα Υόρκη μεταβαίνει το απόγευμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όπου την Τετάρτη αναμένεται ακόμα μια κρίσιμη συνάντηση, για το κυπριακό. Η δεύτερη άτυπη πενταμερής διάσκεψη πραγματοποιείται υπό το φως της τουρκικής αδιαλλαξίας και των απαράδεκτων αξιώσεων για λύση δύο κρατών.

BEST OF TOTHEMAONLINE