Διάβημα ελληνικού ΥΠΕΞ προς την Τουρκία για τον νότιο Έβρο

Διάβημα ελληνικού ΥΠΕΞ προς την Τουρκία για τον νότιο Έβρο

Διάβημα απέστειλε το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας αναφορικά με ζήτημα που έχει ανακύψει στον νότιο Έβρο, με αφορμή την αλλαγή της κοίτης του ποταμού.

Συγκεκριμένα, στη θέση Μελισσοκομείο του νοτίου Έβρου –η οποία σύμφωνα με την ελληνική πλευρά ανήκει στην Ελλάδα, βάσει των χαρτών του 1923– βρίσκονται τις τελευταίες εβδομάδες στοιχεία της τουρκικής στρατοχωροφυλακής και των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας της Τουρκίας.

Η διαφορά για τη συγκεκριμένη περιοχή δεν είναι νέα και εδράζεται στην αλλαγή της κοίτης του ποταμού Έβρου. Η κοίτη έχει μετακινηθεί, με αποτέλεσμα στη θέση της να βρίσκεται πλέον ένα έλος, το οποίο το καλοκαίρι ξεραίνεται και τον χειμώνα πλημμυρίζει δημιουργώντας εκεί μια νησίδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η παρουσία των τουρκικών δυνάμεων στο συγκεκριμένο σημείο δημιουργεί προσκόμματα στις εργασίες των στελεχών της Γεωγραφικής Υπηρεσίας Στρατού να ολοκληρώσουν τη διευθέτηση του χώρου από ελληνικής πλευράς, ενόψει επέκτασης του φράχτη και στον νότιο Έβρο.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σε ετοιμότητα τα ΗΕ για το αδιέξοδο: Οι 4 πυλώνες της ΟΥΝΦΙΚΥΠ και το ραντεβού του Απριλίου

Σε ετοιμότητα τα ΗΕ για το αδιέξοδο: Οι 4 πυλώνες της ΟΥΝΦΙΚΥΠ και το ραντεβού του Απριλίου

Τα Ηνωμένα Έθνη είναι έτοιμα να διευκολύνουν οποιαδήποτε συνάντηση, ανά πάσα στιγμή, δήλωσε την Παρασκευή ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του ΓΓ των ΗΕ στην Κύπρο Χασίμ Ντιάν, μετά από συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη στο Προεδρικό Μέγαρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE