ΚΥΠΡΟΣ: Μπαράζ ελέγχων σε εργοτάξια και λιανικό εμπόριο - Έπεσαν πρόστιμα σε υπεύθυνους

ΚΥΠΡΟΣ: Μπαράζ ελέγχων σε εργοτάξια και λιανικό εμπόριο - Έπεσαν πρόστιμα σε υπεύθυνους

Συνολικά 469 επιθεωρήσεις στο λιανικό εμπόριο και στα εργοτάξια πραγματοποίησε την Παρασκευή μέχρι τις 14:00 το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Σε ανακοίνωσή του, το Τμήμα αναφέρει ότι από τις 469 επιθεωρήσεις, οι  426  έγιναν στο λιανικό εμπόριο, κατά τις οποίες διαπιστώθηκε πολύ ικανοποιητικό επίπεδο συμμόρφωσης.

Όπως σημειώνει στις 469 επιθεωρήσεις περιλαμβάνονται και 43 επιθεωρήσεις εργοταξίων, κατά τις οποίες διαπιστώθηκε βελτιωμένο επίπεδο συμμόρφωσης σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες.

Στο μεταξύ, αναφέρει ότι σε κάποια εργοτάξια στη Λευκωσία και Πάφο δεν υπήρχαν οι απαιτούμενες υγειονομικές διευκολύνσεις, ούτε και οι διευκολύνσεις καθαρισμού και ως εκ τούτου επιβλήθηκαν τρία εξώδικα πρόστιμα σε πρόσωπα που ήταν υπεύθυνα σε εργοτάξια, ένα στη Λευκωσία και δύο στην Πάφο.

Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας σημειώνει πως οι επιθεωρήσεις θα συνεχίσουν να είναι εντατικές για επίτευξη ακόμη καλύτερης συμμόρφωσης, για να σημειώσει ότι στις περιπτώσεις στις οποίες δεν θα διαπιστωθεί ικανοποιητική συμμόρφωση, οι επιθεωρητές θα αναγκαστούν να επιβάλουν τις προβλεπόμενες από τη νομοθεσία κυρώσεις (επιβολή εξώδικων πρόστιμων, προώθηση ποινικών διώξεων και άμεση διακοπή εργασιών).

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σκληρό πόκερ για τις προεδρίες των επιτροπών - Ο νέος κανονισμός αφήνει εκτός ΑΛΜΑ και Άμεση Δημοκρατία - Συνεδριάζει η Επιτροπή Επιλογής

Σκληρό πόκερ για τις προεδρίες των επιτροπών - Ο νέος κανονισμός αφήνει εκτός ΑΛΜΑ και Άμεση Δημοκρατία - Συνεδριάζει η Επιτροπή Επιλογής

Η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 16.00 αναμένεται να κυλήσει χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις. Η επικύρωση της Επιτροπής Επιλογής και ο διορισμός των νέων γραμματέων και του κοσμήτορα θεωρούνται διαδικασίες με λίγο-πολύ προδιαγεγραμμένη κατάληξη. Το πραγματικό ενδιαφέρον, ωστόσο, μεταφέρεται αμέσως μετά το πέρας της συνεδρίας, όταν τα κόμματα θα κληθούν να καταλήξουν στην κατανομή των προεδριών των κοινοβουλευτικών επιτροπών, σε μια διαδικασία που συνοδεύεται από έντονες διαβουλεύσεις, πολιτικά παζάρια και παρασκηνιακές επαφές.

BEST OF TOTHEMAONLINE