Mπορρέλ: Εντελώς απαράδεκτες και βαθιά πηγή ανησυχίας οι δηλώσεις Χαμενεΐ για το Ισραήλ

Mπορρέλ: Εντελώς απαράδεκτες και βαθιά πηγή ανησυχίας οι δηλώσεις Χαμενεΐ για το Ισραήλ

"Εντελώς απαράδεκτες" και "βαθιά πηγή ανησυχίας", χαρακτήρισε τις δηλώσεις Χαμενεΐ για το Ισραήλ, ο Ύπατος Εκπρόσωπος Ζοζέπ Μπορρέλ, εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συγκεκριμένα με γραπτή δήλωση ο Ύπατος Εκπρόσωπος τονίζει ότι "η Ευρωπαϊκή Ένωση καταδικάζει τις απειλητικές δηλώσεις του Ανώτατου Ηγέτη του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, που θέτει υπό αμφισβήτηση τη νομιμότητα του Ισραήλ".

"Τέτοιες δηλώσεις είναι εντελώς απαράδεκτες και αντιπροσωπεύουν μια βαθιά πηγή ανησυχίας. Είναι επίσης ασυμβίβαστες με τον στόχο μιας σταθερής και ειρηνικής Μέσης Ανατολής που επιδιώκει η ΕΕ", ξεκαθαρίζει.

"Η Ευρωπαϊκή Ένωση επαναλαμβάνει τη θεμελιώδη δέσμευσή της για την ασφάλεια του Ισραήλ", καταλήγει.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πάει Νέα Υόρκη ο ΠτΔ: Με ποιους θα έχει συναντήσεις – Πότε βλέπει Γκουτέρες και Ολγκίν

Πάει Νέα Υόρκη ο ΠτΔ: Με ποιους θα έχει συναντήσεις – Πότε βλέπει Γκουτέρες και Ολγκίν

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη, όπου θα προσφωνήσει την 81η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, ενώ κατά τη διάρκεια της εκεί παραμονής του θα συναντηθεί με τον ΓΓ των ΗΕ, με την προσωπική του απεσταλμένη, καθώς και με αρχηγούς κρατών ή κυβερνήσεων και επικεφαλής Οργανισμών και πολυεθνικών εταιρειών. Θα έχει, επίσης, επαφές με εκπροσώπους της κυπριακής ομογένειας. 

BEST OF TOTHEMAONLINE