ΔΙΕΘΝΗ

Ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων παγκοσμίως κατέγραψε ο ΠΟΥ, αυξομειώσεις αριθμών σε χώρες Ευρώπης

Ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων παγκοσμίως κατέγραψε ο ΠΟΥ, αυξομειώσεις αριθμών σε χώρες Ευρώπης

Ανησυχεί ο ΠΟΥ για τις φτωχές χώρε, στη Νέα Υόρκη οι φτωχές συνοικίες καταγράφουν ψηλότερα κρούσματα, στην Ιταλία μειώνονται τα κρούσματα, σταθερός ο αριθμός των νεκρών, νέα άνοδος ημερήσιων θανάτων στην Ισπανία, κάτω από χίλιους οι νοσούντες στην Αυστρία.


ΠΟΥ: 106 χιλ. νέα κρούσματα
-----
Το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 106.000 νέα κρούσματα του κορωνοϊού σε όλο τον κόσμο - τα περισσότερα που έχουν εντοπιστεί μέσα σε μια μέρα από την αρχή της πανδημίας - ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, εκφράζοντας ανησυχία για τις φτωχές χώρες, καθώς οι πλούσιες βγαίνουν από το lockdown.

«Έχουμε να διανύσουμε ακόμη πολύ δρόμο σε αυτή την πανδημία», τόνισε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους στην τακτική συνέντευξη Τύπου, σημειώνοντας ότι σχεδόν τα 2/3 των νέων κρουσμάτων καταγράφηκαν σε μόλις τέσσερις χώρες. 

«Είμαστε ιδιαίτερα ανήσυχοι για την αύξηση των κρουσμάτων σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος», σημείωσε.

«Θα φτάσουμε σύντομα στο τραγικό ορόσημο των 5 εκατομμυρίων κρουσμάτων», ανέφερε από την πλευρά του ο Μάικλ Ράιαν, εκτελεστικός διευθυντής του προγράμματος Εκτάκτων Υγειονομικών Καταστάσεων του ΠΟΥ.

Ο ΠΟΥ δέχεται τα πυρά του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος κατηγορεί τον Οργανισμό για κακοδιαχείριση του ξεσπάσματος της πανδημίας και ότι ευνοεί την Κίνα. Αυτή την εβδομάδα ο Τραμπ απείλησε να αποσυρθεί από τον ΠΟΥ και να διακόψει μόνιμα τη χρηματοδότηση.

Ο Τέντρος επιβεβαίωσε ότι έλαβε επιστολή από τον Τραμπ, αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω. «Η απάντηση είναι απλά ότι έχουμε λάβει την επιστολή και την εξετάζουμε», είπε.

Οι φτωχές συνοικίες της Νέας Υόρκης καταγράφουν υψηλότερα θετικά ποσοστά Covid-19
-------------

Οι κάτοικοι της πόλης της Νέας Υόρκης, από συνοικίες χαμηλού εισοδήματος, βγήκαν θετικοί σε αντισώματα COVID-19 σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από τον γενικό πληθυσμό, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε σήμερα ο κυβερνήτης της πολιτείας Άντριου Κουόμο.

Κατά τη διάρκεια της τακτικής συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί, ο Κουόμο εξήγησε ότι το 27% των 8.000 ανθρώπων που υποβλήθηκαν σε εξετάσεις από τις συνοικίες χαμηλού εισοδήματος βγήκε θετικό σε αντισώματα της νόσου, σε σύγκριση με το 19,9% στον γενικό πληθυσμό της πόλης της Νέας Υόρκης. 
 
Μείωση των κρουσμάτων, με σταθερό τον αριθμό των νεκρών στην Ιταλία
---------------

Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορωνοϊού στην Ιταλία είναι 227.364. Οι νεκροί έφτασαν τους 32.330. Παράλληλα, 132.282 άνθρωποι έχουν ιαθεί. Χθες το σύνολο κρουσμάτων του κορωνοϊού ήταν 226.699  και είχαν χάσει την ζωή τους 32.169 άνθρωποι ενώ 129.401 είχαν θεραπευθεί.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, δηλαδή,  έχασαν την ζωή τους 161  άνθρωποι και καταγράφηκαν  665  νέα κρούσματα.  2.881  ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό.   

Στο μεταξύ, 676 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 9.624 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 52.452 έχει αποφασιστεί ο κατ` οίκον περιορισμός.

Ο ρυθμός μετάδοσης του ιού το τελευταίο εικοσιτετράωρο μειώθηκε κατά 148 κρούσματα. O αριθμός των νεκρών παρουσιάζει μικρή μεταβολή: έχασε την ζωή του ένας επιπλέον άνθρωπος σε σχέση με την χθεσινή ημέρα. Οι δε άνθρωποι που έχουν ιαθεί είναι 806 περισσότεροι από χθες.

Οι ασθενείς  στις μονάδες εντατικής θεραπείας, για τεσσαρακοστή πέμπτη ημέρα, συνεχίζουν να μειώνονται. Παράλληλα, περιορίζεται και ο αριθμός ασθενών που βρίσκονται σε κατ`οίκον περιορισμό.

Η Ιταλική Πολιτική Προστασία έκανε γνωστό ότι σε κάθε εκατό τεστ ανίχνευσης του ιού που διενεργήθηκαν  το περασμένο εικοσιτετράωρο, μόνο ένας πολίτης διαγνώσθηκε θετικός στον ιό. Πρόκειται για το χαμηλότερο ποσοστό από την αρχή των τεστ. Ο περιφερειάρχης του Βένετο, όμως, Λούκα Τζάια, και εκείνος της Σικελίας, Νέλο Μουσουμέτσι, αποφάσισαν να απευθύνουν έκκληση στους κατοίκους των περιοχών τους -και ιδίως στους νέους- να σταματήσουν να συνωστίζονται, τα βράδια,  σε ανοικτούς χώρους όπου υπάρχουν καταστήματα που πωλούν ποτά, διότι υπάρχει σοβαρός  κίνδυνος οπισθοδρόμησης και επιβολής νέων περιοριστικών μέτρων
 
Νέα άνοδος των ημερήσιων θανάτων, 95 νέα θύματα στην Ισπανία
---------------------

Ο ημερήσιος απολογισμός θανάτων στην Ισπανία από τον νέο κορωνοϊό κατέγραψε σήμερα μικρή άνοδο κατά 95 θύματα από 83 το προηγούμενο εικοσιτετράωρο, ανακοίνωσε σήμερα το ισπανικό Υπουργείο Υγείας.

Μετά τα τελευταία επίσημα στοιχεία, το σύνολο των νεκρών στη χώρα ανέρχεται σε 27.888, την ώρα που ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε σε 232.555.

Για πρώτη φορά από τα μέσα Μαρτίου ο αριθμός των νοσούντων κάτω από 1.000 στην Αυστρία
--------------

Για πρώτη φορά από τις 16 Μαρτίου, όταν τέθηκαν σε ισχύ οι περιορισμοί εξόδου, ο αριθμός των ανθρώπων στην Αυστρία που νοσούν από κορωνοϊό είναι κάτω από 1.000, συγκεκριμένα ανέρχεται σε 883, ενώ σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία του υπουργείου Υγείας στη Βιέννη, σήμερα το απόγευμα, σημαντική αύξηση παρουσίασε το τελευταίο εικοσιτετράωρο ο συνολικός αριθμός των αποθεραπευμένων, από τους 14.700 έως χθες, σε 14.881 σήμερα.

Όπως τόνισε ο Υπουργός Υγείας Ρούντολφ Άνσομπερ, η κατάσταση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας συνεχίζει να είναι σταθερή, με συνολικά 37 ασθενείς να νοσηλεύονται σε αυτές σε όλη την Αυστρία, και με τον υψηλότερο αριθμό ασθενών στις ΜΕΘ, συγκεκριμένα 267, να έχει καταγραφεί στις 8 Απριλίου, ενώ «δεν αναμένονται μεγάλες αλλαγές μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα».

Ωστόσο, ο ίδιος επεσήμανε ότι οι ασθενείς της Covid-19 χρειάζονται «άνω του μέσου όρου, διάρκεια περίπου 20 ημερών» παραμονής στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, «το θέμα των οποίων ήταν πολύ κρίσιμο από την αρχή και καταφέραμε να αποτρέψουμε την υπερφόρτωση».

Ο Υπουργός ανακοίνωσε ότι 633 άνθρωποι έχουν χάσει έως σήμερα τη μάχη με τον θάνατο, αναφέροντας ότι το 20% των θανάτων αφορούσε ανθρώπους άνω των 90 ετών, το 40% αφορούσε την ηλικιακή ομάδα 80 έως 90 ετών, το 28% ηλικίες από 70 έως 79 χρόνια και το οκτώ τοις εκατό ανθρώπους ηλικίας μεταξύ 60 και 69 ετών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

«Είμαι σε επαφή μαζί της και ο ίδιος προσωπικά, αλλά και με κάποια κράτη μέλη της ΕΕ, και εκτός της ΕΕ, όπως με Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, για να δούμε πώς μπορούν να δημιουργηθούν οι προοπτικές για επανέναρξη των συνομιλιών», είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top