ΥΠ.ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Επαναλειτουργία Κέντρων Προστασίας και Απασχόλησης Παιδιών με συγκεκριμένο υγειονομικό πρωτόκολλο

ΥΠ.ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Επαναλειτουργία Κέντρων Προστασίας και Απασχόλησης Παιδιών με συγκεκριμένο υγειονομικό πρωτόκολλο

Το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων με ανακοίνωση του ενημερώσε το κοινό ότι από την Πέμπτη 21η Μαΐου 2020, τα Κέντρα Προστασίας και Απασχόλησης Παιδιών, μπορούν να επαναλειτουργήσουν.

Η επαναλειτουργία των Κέντρων Προστασίας και Απασχόλησης Παιδιών και η επιστροφή των παιδιών θα γίνει με την αυστηρή εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων, στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης και προφύλαξης που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση της πανδημίας από τον κορωνοϊό (COVID-19).

Προτεραιότητα είναι η ασφάλεια των παιδιών και του προσωπικού των Κέντρων Προστασίας και Απασχόλησης Παιδιών για την πρόληψη της διασποράς του ιού, όπως αναφέρει η ανακοίνωση.

Επιπρόσθετα, εχει ετοιμαστεί υγειονομικό πρωτόκολλο για τα Κέντρα Προστασίας και Απασχόλησης Παιδιών, σε συνεργασία με την Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης και Ελέγχου Λοιμωδών Νοσημάτων του Τμήματος Ιατρικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας, το οποίο βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας www.mlsi.gov.cy/sws και είναι διαθέσιμο στα Επαρχιακά Γραφεία Ευημερίας.

Ο όρος «Κέντρο Προστασίας και Απασχόλησης Παιδιών Σχολικής Ηλικίας» αναφέρεται σε οποιοδήποτε υποστατικό στο οποίο παρέχεται φροντίδα, προστασία και εκπαίδευση σε πέραν των δύο παιδιών, ηλικίας μέχρι 18 ετών, οποτεδήποτε κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Αφθώδης πυρετός: Χάσμα για τις αποζημιώσεις - Στο Υπουργικό οι τελικές αποφάσεις, σε αναβρασμό οι κτηνοτρόφοι

Αφθώδης πυρετός: Χάσμα για τις αποζημιώσεις - Στο Υπουργικό οι τελικές αποφάσεις, σε αναβρασμό οι κτηνοτρόφοι

Παραμένουν οι διαφωνίες μεταξύ των κτηνοτρόφων και του Υπουργείου Γεωργίας για το θέμα των αποζημιώσεων προς τους κτηνοτρόφους που επλήγησαν από τον αφθώδη πυρετό, μετά τη συνάντηση της Υπουργού Γεωργίας την Τρίτη με τις αγροτικές οργανώσεις και τη «Φωνή των κτηνοτρόφων» στο πλαίσιο του διαλόγου για θέματα που αφορούν στον αφθώδη πυρετό. Μετά τη συνάντηση, η «Φωνή των κτηνοτρόφων» ανακοίνωσε ότι θα συνεδριάσει σήμερα για να αποφασίσει τα επόμενά της βήματα.

BEST OF TOTHEMAONLINE