Κινητοποιείται με καθυστέρηση η ΕΕ για την αντιμετώπιση του προσφυγικού

Κινητοποιείται με καθυστέρηση η ΕΕ για την αντιμετώπιση του προσφυγικού

H ελληνική κυβέρνηση καταρτίζει εθνικό σχέδιο δράσης και συντονίζει τις δράσεις της με Ισπανία και Ιταλία

Καθώς τα ναυάγια των δουλεμπορικών στη Μεσόγειο με θύματα τους πρόσφυγες τείνουν να γίνουν καθημερινή υπόθεση η Ευρωπαϊκή Ένωση δείχνει να κινητοποιείται έστω και καθυστερημένα με την υιοθέτηση κοινών προτάσεων από τους υπουργούς Εσωτερικών και Εξωτερικών χθες και την σύγκλιση Συνόδου Κορυφής την προσεχή Πέμπτη μετά τα αιτήματα Ολάντ, Ρέντσι και Τσίπρα.

Παράλληλα η ελληνική κυβέρνηση καταρτίζει εθνικό σχέδιο δράσης και προσανατολίζεται σε συντονισμό των ενεργειών με την Ισπανία και την Ιταλία υπό την εποπτεία της ΕΕ ενώ στο εσωτερικό συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η ανταλλαγή δηλώσεων μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. Η μεν αντιπολίτευση επιτίθεται στην κυβέρνηση ότι για τον μεγάλο αριθμό προσφύγων στα ελληνικά νησιά ευθύνεται η πολιτική ανοικτών συνόρων η δε κυβέρνηση απορρίπτει τις αιτιάσεις και προβάλλει ότι τα ναυάγια στην Ιταλία δείχνουν πως το πρόβλημα δεν είναι ελληνικό ενώ κατηγορεί την αντιπολίτευση για μικροκομματική σκοπιμότητα και λαικισμό.

Χθες, Δευτέρα, το κοινό συμβούλιο των υπουργών Εσωτερικών και Εξωτερικών της ΕΕ υιοθέτησε ομόφωνα το σχέδιο των 10 προτάσεων του αρμόδιου Επιτρόπου κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου.

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Βασιλιάς Γουλιέλμος: Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του με τον ΠτΔ -  Εξήρε τον ρόλο Κύπρου για μεταναστευτικό

Βασιλιάς Γουλιέλμος: Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του με τον ΠτΔ - Εξήρε τον ρόλο Κύπρου για μεταναστευτικό

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επίσημη επίσκεψη του βασιλικού ζεύγους της Ολλανδίας στην Κύπρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE