ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: Αποσύρεται το νομοσχέδιο για τις κρατικές εγγυήσεις - Αναμένονται νέα μέτρα στήριξης

ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: Αποσύρεται το νομοσχέδιο για τις κρατικές εγγυήσεις - Αναμένονται νέα μέτρα στήριξης

Ολοκληρώθηκε το Υπουργικό Συμβούλιο στις 13:00 το μεσημέρι της Τρίτης (19/05).

Σύμφωνα με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Κωνσταντίνο Πετρίδη, η κυβέρνηση αποσύρει το νομοσχέδιο για τις κρατικές εγγυήσεις, καθώς παραμένουν σημαντικές διαφωνίες με τα κόμματα.

Έκανε λόγο, μάλιστα, για τις υποχωρήσεις που έκανε η κυβέρνηση σε σχέση με τα νομοσχέδια της οικονομίας. 

Ο κ. Πετρίδης τόνισε ότι από την πρώτη μέρα έγινε μακρά και εκτενής διαβούλευση με τα κόμματα και η Κυβέρνηση δέχθηκε σωρεία τροπολογιών, παρά τις επιφυλάξεις της.

Πρόσθεσε ότι δέχθηκε αλλαγές η κυβέρνηση, όπως η μείωση του ποσού των κρατικών εγγυήσεων στα τραπεζικά δάνεια, από 2,5 δις σε 1,5 ή για το ποσό των 300 εκ. ευρώ για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις, το οποίο εισάχθηκε μετά από διαβουλεύσεις με τα κόμματα. Παράλληλα, έκανε λόγο και για την ανακατανομή του εν λόγω ποσού.

Επίσης, μίλησε για το ανώτατο όριο στις μεγάλες επιχειρήσεις (200 εκ. ευρώ) και για την ενημέρωση που συμφωνήθηκε κάθε διάστημα 3 μηνών.

Πρόσθεσε επίσης, πως οι νέες προτεινόμενες τροπολογίες των κομμάτων, αλλάζουν τη φιλοσοφία του νομοσχεδίου και το καθιστούν μη εφαρμόσιμο.

Όπως δήλωσε, την επόμενη βδομαδα θα ανακοινωθούν πολιτικές και μέτρα προς στηριξη της ευρύτερης επιχειρηματικής κοινότητας.

‘Διαβεβαιώνω ότι η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει. Με την απόσυρση την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινώσει πολιτικές και μέτρα για στήριξη των μικρομεσαίων, των εργαζομένων και της επιχειρηματικής κοινότητας.


Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Σε επιφυλακή η Κύπρος - Ευρωπαϊκή ασπίδα αναπτύσσεται γύρω από το νησί - Πυραυλικές επιθέσεις Ιράν και βομβαρδισμοί Ισραήλ

LIVE: Σε επιφυλακή η Κύπρος - Ευρωπαϊκή ασπίδα αναπτύσσεται γύρω από το νησί - Πυραυλικές επιθέσεις Ιράν και βομβαρδισμοί Ισραήλ

Μαίνεται για έβδομη ημέρα ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή, με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ να συνεχίζουν τους βομβαρδισμούς στο Ιράν και τις ισραηλινές δυνάμεις να σφυροκοπούν τον Λίβανο, ενώ η Τεχεράνη απαντά με επιθέσεις με drones και πυραύλους εναντίον αμερικανικών στόχων σε χώρες του Κόλπου και του Ισραήλ, πλήττοντας το Τελ Αβίβ, το Αμπού Ντάμπι, το Ντουμπάι, το Κουβέιτ, το Μπαχρέιν και τη Σαουδική Αραβία. Την ίδια στιγμή, η άμυνα της ΚΔ συνεχίζει να ενισχύεται από στρατιωτικές δυνάμεις που στέλνουν ευρωπαϊκές χώρες. Δείτε όλες τις εξελίξεις στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE