ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΛΕΜΕΣΟΣ: Το βίντεο με τις συλλήψεις στην παραλία - Η δήλωση της Αστυνομίας και το σχόλιο της δικηγόρου εμπλεκόμενου πολίτη

ΛΕΜΕΣΟΣ:  Το βίντεο με τις συλλήψεις στην παραλία - Η δήλωση της Αστυνομίας και το σχόλιο της δικηγόρου εμπλεκόμενου πολίτη

Σε τέσσερις συλλήψεις προέβη το απόγευμα της Κυριακής (17/5) η αστυνομία.

Της Έλενας Τσιακούπη

Τέσσερα πρόσωπα τα οποία φαίνεται να παραβίασαν το Διάταγμα και να έφεραν αντίσταση στις αρχές κατα τον έλεγχο.

Δυο πρόσωπα σύμφωνα με την αστυνομία έκαναν ηλιοθεραπεία την στιγμή που αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο για έλεγχο. Τα δυο πρόσωπα κατευθύνθηκαν προς την θάλασσα όπου και βούτηξαν και καλούσαν τους αστυνομικούς να μπουν στην θάλασσα για να τους καταγγείλουν.

Στην συνέχεια και ενώ δεν συμμορφώθηκαν με τις οδηγίες της αστυνομίας, και ενώ εξήλθάν απο την θάλασσα βρίζοντας τους αστυνομικούς, έφεραν αντίσταση στις αρχές για έλεγχο,ενώ ένα τρίτο πρόσωπο το οποίο βρισκόταν έξω απο την θάλασσα έβριζε και έσπρωξε έναν απο τους αστυνομικούς.

Δημιουργήθηκε επεισόδιο με τους αστυνομικούς εν ώρα καθήκοντος να ακινητοποιήσουν όπως φαίνεται και στο βίντεο δυο απο αυτούς, ενώ ένα τέταρτο πρόσωπο προπάθησε να αποτρέψει τις συλλήψεις.

Η δικηγόρος εμπλεκόμενου στο επεισόδιο πολίτη δημοσίευσε βίντεο οπου καταγράφεται το επεισόδιο της Κυριακής στην παραλία , το οποίο δημοσιοποιούμε μετά απο δημοσίευση απο την ιδια την δικηγόρο , Αργεντούλα Ιωάννου και καθως τα πλάνα είναι μακρίνα και δεν είναι εμφανή τα πρόσωπα που εμπλέκονται.

Η κ.Αργεντούλα σε σχόλιο της στα social media όπου και δημοσίευσε το βίντεο κατέθεσε την θέση της ως προς το επεισόδιο χαρακτηρίζοντας το γεγονός ως άσκηση βίας απο τους αστυνομικούς στους πολίτες που βρέθηκαν για κολύμπι στην θάλασσα αλλά και του προσώπου που βιντεοσκοπούσε το περιστατικό για να μην υπάρχει μαρτυρία ενώ ανέφερε πως στο σημείο βιντεογραφούσε και αλλο πρόσωπο το οποίο δεν αντιλήφθησαν οι αστυνομικοί.

Συγκεκριμένα ανέφερε με καυστικό σχόλιο κάτω απο την δημοσιοποίηση του βίντεο :  «Όταν η αστυνομία ασκεί "εύλογη" βία για να συλλάβει τα "καθάρματα" που βούτησαν στην θάλασσα και αυτόν που βιντεογραφούφε τις στιγμές απείρου κάλλους που έγραφαν... Να μην υπάρχει μαρτυρία. Δυστυχώς δεν άρπαξαν όλους τους βιντεογράφους των πράξεων τους. Προστασία της δημόσιας υγείας απο τον κορωνοϊο ή αστυνομικό κράτος; Όλοι χωρίς μάσκα και γάντια εν τω μεταξύ φτύνουν και αγγίζουν. Η σύλληψη είναι ιερή πράξη δεν μεταδίδει τον κορωνοϊο ».

Απο την άλλη ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, αναφέρθηκε στο περιστατικό λέγοντας χαρακτηριστικά:  «Οι οδηγίες που είχαν τα μέλη ήταν να προχωρούν σε καταγγελίες που ήταν κατάφορες οι αμέλειες ή που δεν συμμορφώνονται με τις παροτρύνσεις των αστυνομικών. Τα πρόσωπα αυτά προσπάθησαν να αποτρέψουν τους αστυνομικούς με βία και ασκήθηκε ανάλογη βία, καθήκοντος έγιναν τα γεγονότα ».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top