Αφόρισε Μητσοτάκη, Κεραμέως και Χαρδαλιά ο πρώην Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος

Αφόρισε Μητσοτάκη, Κεραμέως και Χαρδαλιά ο πρώην Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος

Τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, την Υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως και τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά αφόρισε, την Κυριακή 17/05, ο πρώην Μητροπολίτης Καλαβρύτων, Αμβρόσιος. 

Ο Αμβρόσιος, μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας στον Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Αιγίου, εν τη απουσία του Μητροπολίτη Καλαβρύτων, Ιερώνυμου, αφόρισε τον Έλληνα Πρωθυπουργό και τους δύο Υπουργούς με αφορμή δήλωση της Νίκης Κεραμέως ότι ο κορωνοϊός μεταδίδεται και με το σάλιο.
 
Ο πρώην Μητροπολίτης χαρακτήρισε την προηγούμενη εβδομάδα τη δήλωση αυτή ως «βλάσφημα λόγια» και κάλεσε την Υπουργό να ζητήσει «δημοσίως συγγνώμην διά τό ἀχαρακτήριστον τοῦτο ἔγκλημα», δίνοντας διορία μέχρι το Σάββατο.
 
Σύμφωνα με τοπικά και εκκλησιαστικά μέσα, αρκετοί πιστοί έφυγαν από την εκκλησία όταν ο Αμβρόσιος ξεκίνησε να διαβάζει τον αφορισμό. 
 
Σύμφωνα με την Εκκλησία, η άρση του αφορισμού μπορεί να γίνει είτε από τον ιερωμένο που τον διάβασε είτε από την Ιερά Σύνοδο. 

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Εκτοξεύεται» η δημοτικότητα του Προέδρου Χριστοδουλίδη - Στο 41% η θετική αξιολόγηση

«Εκτοξεύεται» η δημοτικότητα του Προέδρου Χριστοδουλίδη - Στο 41% η θετική αξιολόγηση

Σημαντική άνοδο καταγράφει η εικόνα του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη στην κοινή γνώμη, σύμφωνα με τα διαδοχικά ευρήματα της RAI Consultants για λογαριασμό του Alpha, με τη θετική αξιολόγηση των πολιτών να παρουσιάζει σταθερή και εντυπωσιακή αύξηση από τον Σεπτέμβριο του 2023 μέχρι και τον Μάιο του 2026. Σημειώνεται ότι αυτή η μέτρηση έρχεται να επιβεβαιώσει ευρήματα κι άλλων ερευνών (IMR/Καθημερινή) που καταδεικνύουν σημαντική αύξηση αποδοχής και δημοτικότητας Προέδρου Χριστοδουλίδη και Κυβέρνησης.

BEST OF TOTHEMAONLINE