ΥΠΕΞ: Σε τηλεδιάσκεψη τη Δευτέρα για επανέναρξη ταξιδιών εντός ΕΕ

ΥΠΕΞ: Σε τηλεδιάσκεψη τη Δευτέρα για επανέναρξη ταξιδιών εντός ΕΕ

Σε τηλεδιάσκεψη τη Δευτέρα ο ΥΠΕΞ για επανέναρξη ταξιδιών εντός ΕΕ.

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, θα συμμετάσχει τη Δευτέρα (18/5) σε τηλεδιάσκεψη με ομολόγους του ομάδας κρατών-μελών της ΕΕ, που πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας Heiko Maas, με στόχο τον ευρύτερο δυνατό συντονισμό των πολιτικών για τον τουρισμό και τη σταδιακή άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών.

Σε ανακοίνωση του ΥΠΕΞ αναφέρεται ότι στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης αναμένεται να γίνει ανταλλαγή απόψεων αναφορικά με τα κριτήρια που θα πρέπει να ισχύσουν και τα βήματα που θα πρέπει να γίνουν, λαμβάνοντας υπόψη και το πλαίσιο των κατευθυντήριων γραμμών που παρουσιάστηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή την Τετάρτη, 13 Μαΐου, ώστε να δημιουργηθούν και πάλι οι προϋποθέσεις για ασφαλή ταξίδια εντός Ευρώπης.

Στην τηλεδιάσκεψη έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν οι Υπουργοί Εξωτερικών κρατών μελών της ΕΕ που αποτελούν δημοφιλείς προορισμούς για τους Γερμανούς τουρίστες.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Βλέπει ξανά την Ολγκίν πριν τη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Βλέπει ξανά την Ολγκίν πριν τη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, φθάνει την Κυριακή στην Κύπρο για επαφές με τις δύο πλευρές και την Δευτέρα θα γίνει δεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη στις 11 το πρωί, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της άτυπης διευρυμένης συνάντησης στις 16-17 Ιουλίου στην Νέα Υόρκη.

BEST OF TOTHEMAONLINE