Μπαν Κι-μουν: Σε θάλασσα δυστυχίας μετατρέπεται η Μεσόγειος

Μπαν Κι-μουν: Σε θάλασσα δυστυχίας μετατρέπεται η Μεσόγειος

Οι τραγωδίες με τα πλοιάρια των μεταναστών μετατρέπουν την Μεσόγειο σε μια «θάλασσα δυστυχίας», δήλωσε ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν, τη Δευτέρα, καλώντας την Ευρώπη να αυξήσει τις προσπάθειες της για αντιμετώπιση της κρίσης.

`Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Μπαν ανέφερε ότι ο πνιγμός εκατοντάδων μεταναστών το Σαββατοκύριακο, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους όταν το πλοιάριο τους βυθίστηκε έξω από την ακτή της Λιβύης θα έπρεπε να «συγκλονίσει την παγκόσμια συνείδηση».

«Η Μεσόγειος μετατρέπεται γρήγορα σε μια θάλασσα δυστυχίας για χιλιάδες μετανάστες», είπε ο κ. Μπαν μιλώντας κατά τη διάρκεια συνάντησης της Παγκόσμιας Ανθρωπιστικής Συνόδου Κορυφής, στον ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη, η οποία θα πραγματοποιηθεί του χρόνου στην Τουρκία.

Τον περασμένο χρόνο έχει πεθάνει πάνω από διπλάσιος αριθμός μεταναστών απ` ότι στον Τιτανικό», πρόσθεσε.

Σημειώνοντας ότι η Ιταλία, η Μάλτα και η Ελλάδα έχουν σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος αυτής της «πραγματικά τιτάνιας ανθρωπιστικής τραγωδίας», ο ΓΓ του ΟΗΕ κάλεσε την ΕΕ να παρέμβει και να κάνει περισσότερα.

«Καλώ την ΕΕ να επιδείξει αλληλεγγύη επιταχύνοντας την υποστήριξη» που προσφέρει, συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Ανακοινώνει ετήσιο προγραμματισμό τον Φεβρουάριο - Αποτίμηση πορείας διακυβέρνησης τον Μάρτιο

ΠτΔ: Ανακοινώνει ετήσιο προγραμματισμό τον Φεβρουάριο - Αποτίμηση πορείας διακυβέρνησης τον Μάρτιο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης θα προβεί σε συνολική αποτίμηση της πορείας διακυβέρνησης τον Μάρτιο, με τη συμπλήρωση τριών ετών διακυβέρνησης, ενώ στις 5 Φεβρουαρίου θα ανακοινώσει τον ετήσιο προγραμματισμό για το τέταρτο έτος διακυβέρνησης, είπε σήμερα η Υφυπουργός παρά τω Προέδρω κα Ειρήνη Πική.

BEST OF TOTHEMAONLINE