Κυβ. Εκπρόσωπος: Έτοιμος να συνομιλήσει με Ακιντζί ο Αναστασιάδης - Τα οδοφράγματα θ'ανοίξουν όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν

Κυβ. Εκπρόσωπος: Έτοιμος να συνομιλήσει με Ακιντζί ο Αναστασιάδης - Τα οδοφράγματα θ'ανοίξουν όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, έχει κάθε καλή πρόθεση να συνομιλήσει εκ νέου με τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί αν προκύψει κάποια αναγκαιότητα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος, με αφορμή τις επιστολές που ο ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες απέστειλε στον Πρόεδρο Αναστασιάδη και στον κ. Ακιντζί υπό το φως της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Είναι μια τυπική επιστολή την οποία αποστέλλει ο ΓΓ στα πλαίσια της προσφοράς των καλών του υπηρεσιών σε όλους τους ηγέτες και ιδιαίτερα σε ηγέτες χωρών όπου υπάρχει μια αντιπαράθεση και τους καλεί όπως υπό το φως της πανδημίας του κορωνοϊού να συνεργαστούν για να αντιμετωπιστεί η πανδημία», είπε στο ΚΥΠΕ ο κ. Κούσιος.
 
Πρόσθεσε πως στη συγκεκριμένη περίπτωση τη δική μας ο Γενικός Γραμματέας εξέφρασε και την εισήγηση να ενισχυθούν όλες οι Τεχνικές Επιτροπές που έχουν δημιουργηθεί και να υπάρξει συνεργασία για την επαναλειτουργία των οδοφραγμάτων.
 
Επί του θέματος των οδοφραγμάτων ο κ. Κούσιος επανέλαβε τη θέση πως «η Κυπριακή Δημοκρατία θα αποφασίσει όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν για την επαναλειτουργία των σημείων διέλευσης με καθαρά υγειονομικά κριτήρια και κριτήρια ασφάλειας της υγείας των πολιτών μας στηριζόμενη στις συμβουλές των ειδικών χωρίς οποιοδήποτε πολιτικό κριτήριο, με τον ίδιο τρόπο που δεν υπήρχε πολιτικό κριτήριο όταν αναστέλλαμε τη λειτουργία των τεσσάρων οδοφραγμάτων».
 
Όπως έγινε χθες γνωστό στα κατεχόμενα, στην επιστολή του προς τον κ. Ακιντζί, ο κ. Γκουτέρες εξέφρασε ικανοποίηση για το ότι οι δυο ηγέτες στην Κύπρο βρίσκονται σε επικοινωνία και συμφώνησαν να ανταλλάζουν πληροφορίες και να συνεργαστούν για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τελευταία Ολομέλεια Βουλής: Η «καυτή» ατζέντα πριν την αυτοδιάλυση – Στο επίκεντρο το μεταναστευτικό και οι αναπομπές του ΠτΔ

Τελευταία Ολομέλεια Βουλής: Η «καυτή» ατζέντα πριν την αυτοδιάλυση – Στο επίκεντρο το μεταναστευτικό και οι αναπομπές του ΠτΔ

Με μια «καυτή» και πολυσύνθετη ατζέντα συνεδριάζει την Πέμπτη 23 Απριλίου στις 11 το πρωί για τελευταία φορά με την παρούσα σύστασή της η Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων πριν από την αυτοδιάλυσή της, θέτοντας στο επίκεντρο κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την ενέργεια, την εκπαίδευση, αλλά κυρίως τη μεταναστευτική πολιτική της χώρας.

BEST OF TOTHEMAONLINE