ΚΟΣΜΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Οι αρχές της Μόσχας ξεκινούν δωρεάν μαζικά τεστ αντισωμάτων κορωνοϊού

ΚΟΣΜΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Οι αρχές της Μόσχας ξεκινούν δωρεάν μαζικά τεστ αντισωμάτων κορωνοϊού

Οι αρχές της Μόσχας από την Παρασκευή, 15 Μαΐου, θα αρχίσουν να πραγματοποιούν τεστ αντισωμάτων κορωνοϊού σε κατοίκους της ρωσικής πρωτεύουσας, ανακοίνωσε ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν στο δικό του μπλογκ.

Ανά διαστήματα μερικών ημερών περίπου 70.000 Μοσχοβίτες, οι οποίοι θα επιλέγονται τυχαία, θα λαμβάνουν πρόσκληση για να υποβληθούν δωρεάν σε τεστ αντισωμάτων.

"Κάθε συγκεκριμένη χρονική στιγμή θα γνωρίζουμε ακριβώς, το ποσοστό των Μοσχοβιτών που προσβλήθηκαν από τον κορωνοϊό και απόκτησαν ανοσία, πόσοι άνθρωποι μολύνθηκαν και πόσοι είναι ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού. Και το κύριο είναι ποια είναι η πραγματική δυναμική μετάδοσης του κορωνοϊού", αναφέρει ο δήμαρχος της Μόσχας.

Τα στοιχεία θα δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του δήμου mos.ru. και θα αποτελέσουν την προϋπόθεση για την λήψη αποφάσεων διαχείρισης της κατάστασης, που σχετίζονται με την λειτουργία του συστήματος υγείας όπως και με την διατήρηση ή την χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν, αναφέρει ο δήμαρχος της Μόσχας.

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πενταμερή Νέας Υόρκης: Η Λευκωσία προετοιμάζεται- Ο Τατάρ προκαλεί - Η «μέση λύση» των ΗΕ

Πενταμερή Νέας Υόρκης: Η Λευκωσία προετοιμάζεται- Ο Τατάρ προκαλεί - Η «μέση λύση» των ΗΕ

Στις 16-17 Ιουλίου, το κυπριακό θα βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο των εξελίξεων, στην έδρα των ΗΕ, όπου θα πραγματοποιηθεί η άτυπη πενταμερής συνάντηση, με την εμπλοκή των εγγυητριών δυνάμεων και της ΕΕ ο ρόλος της οποίας δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα, παρά τον διορισμό του Ειδικού Απεσταλμένου της ΕΕ για το κυπριακό. Ο Γιοχάνες Χαν ωστόσο, δεν αναμένεται να βρίσκεται στον χώρο της διάσκεψης, στις 17 Ιουλίου, λόγω άρνησης της τουρκοκυπριακής πλευράς.