ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΛΑΡΝΑΚΑ - ΚΑΚΟΥΡΓΙΟΔΙΚΕΙΟ: 24 κατηγορίες για απόπειρα κατά του Κώστα Κρητικού και του «μαύρου»

ΛΑΡΝΑΚΑ - ΚΑΚΟΥΡΓΙΟΔΙΚΕΙΟ: 24 κατηγορίες για απόπειρα κατά του Κώστα Κρητικού και του «μαύρου»

Αντιμέτωπος με 24 κατηγορίες σε σχέση με τις υποθέσεις απόπειρας φόνου του επιχειρηματία Κώστα Κρητικού κα του Κώστα Χαραλάμπους άλλως «μαύρος», είναι ο ισοβίτης Δημήτρης Μαμαλικόπουλος.

Ο Ελλαδίτης που καταδικάστηκε για το πενταπλό φονικό στην Αγία Νάπα, απάντησε μη παραδοχή.

Οι κατηγορίες έχουν να κάνουν με τις εγκληματικές ενέργειες που έγιναν σε βάρος του Κρητικού και του Χαραλάμπους. Πιο συγκεκριμένα, εναντίον του «Μαμ» απαγγέλθηκαν κατηγορίες ότι συνωμότησε με τον Χαράλαμπο Χρυσάνθου -άλλως «χάμπουργκερ»- από την Πάφο, για να διαπράξουν τους φόνους, ότι αποπειράθηκε να φονεύσει τους Κρητικό, Μαύρο και τους τέσσερις θαμώνες (τρία άτομα από το Αυγόρου και μία Ελλαδίτισσα) που δέχθηκαν τα πυρά στο καφεστιατόριο της οδού Κρύου Νερού, στην Αγ. Νάπα καθώς και για παράνομη κατοχή και μεταφορά πυροβόλων όπλων, πιστολιών κι εκρηκτικών υλών.

Επιπλέον, αντιμετωπίζει και κατηγορίες που αφορούν συνομωσία για εμπορία δύο κιλών κάνναβης, αδικήματα που διαπράχθηκαν στη Λευκωσία.

Λόγω του γεγονότος ότι η κατηγορούσα αρχή δεν πρόλαβε να παραδώσει στον Μαμαλικόπουλο όλο το μαρτυρικό υλικό, το Κακουργιοδικείο όρισε την υπόθεση για τις 6 του ερχόμενου Ιουλίου.

Ο Μαμαλικόπουλος δεν είχε δικηγόρο στη διαδικασία. Πριν από την απαγγελία των κατηγοριών, ο Ελλαδίτης ισοβίτης παρέδωσε στο κακουργιοδικείο έγγραφο, στο οποίο παρέθεσε επτά λόγους ένστασης στο κατηγορητήριο της υπόθεσης.

Επεξήγησε ο ίδιος στο δικαστήριο τους λόγους της ένστασής του. Μεταξύ άλλων, ο Μαμαλικόπουλος ζήτησε διαχωρισμό του κατηγορητηρίου, υποστηρίζοντας ότι οι κατηγορίες που συμπεριλαμβάνονται σ’ αυτό αφορούν τρεις διαφορετικές υποθέσεις, που διαπράχθηκαν σε διαφορετικές ημερομηνίες.

Οι ενστάσεις του Μαμαλικόπουλου απορρίφθηκαν από το Κακουργιοδικείο, το οποίο έκρινε πως δεν συντρέχουν λόγοι διαχωρισμού του κατηγορητηρίου, από την στιγμή που η κύρια μαρτυρία που στηρίζει όλες τις κατηγορίες είναι η μαρτυρία του φερόμενου ως συναυτουργού του Μαμαλικόπουλου, δηλαδή του Χρυσάνθου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top