Δύο πάντα επιστρέφουν στην Κίνα από τον Καναδά λόγω έλλειψης τροφής

Δύο πάντα επιστρέφουν στην Κίνα από τον Καναδά λόγω έλλειψης τροφής

Ο ζωολογικός κήπος του Κάλγκαρι έκανε γνωστό σήμερα ότι θα στείλει πίσω στην Κίνα δύο γιγαντιαία πάντα που του είχε "δανείσει" το Πεκίνο επειδή, λόγω της πανδημίας, αδυνατεί πλέον να αγοράζει μπαμπού για να τα ταΐζει.


"Ήταν μια απίστευτα δύσκολη απόφαση αλλά η υγεία και η ευημερία των ζώων που αγαπάμε και προστατεύουμε αποτελεί πάντα προτεραιότητα", εξήγησε ο διευθυντής του ζωολογικού κήπου, ο Κλίμεντ Λάνθιερ.

Τα γιγαντιαία πάντα τρέφονται κατά 99% με μπαμπού και το κάθε ενήλικο χρειάζεται περίπου 40 κιλά την ημέρα. Ο ζωολογικός κήπος όπου φιλοξενούνται η Ερ Σουν και ο Ντα Μάο δυσκολευόταν να αγοράσει φρέσκο μπαμπού γιατί μειώθηκαν οι εμπορικές πτήσεις μεταξύ Κίνας και Καναδά κι ενώ και οι άλλοι προμηθευτές του καθυστερούσαν να στείλουν τροφή.

Τα δύο πάντα έφτασαν στον Καναδά το 2013 και την εποχή εκείνη τα είχαν υποδεχθεί ο τότε πρωθυπουργός Στίβεν Χάρπερ και η σύζυγός του Λόρεν.

Η Κίνα τα δάνεισε στον Καναδά για 10 χρόνια, σε μια χειρονομία συμβολική των καλών σχέσεων των δύο χωρών. Τα δύο ζώα έμειναν για πολλά χρόνια στον ζωολογικό κήπο του Τορόντο, όπου η Ερ Σουν γέννησε το 2015 δίδυμα, για πρώτη φορά στον Καναδά. Στη συνέχεια η οικογένεια εγκαταστάθηκε στον ζωολογικό κήπο του Κάλγκαρι.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Χριστοδουλίδης: «Η δήλωση Γκουτέρες δεν επιδέχεται καμία απολύτως ερμηνεία»

Χριστοδουλίδης: «Η δήλωση Γκουτέρες δεν επιδέχεται καμία απολύτως ερμηνεία»

Η δήλωση του ΓΓ του ΟΗΕ δεν επιδέχεται καμιάς απολύτως ερμηνείας, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης απευθυνόμενος προς τα μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου Αποδήμων για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, το πρώτο θέμα για το οποίο τους ενημέρωσε το απόγευμα στο Προεδρικό, κεκλεισμένων των θυρών.