ΕΛΛΑΔΑ

«Τραυματική» μια Ελληνική έξοδος από την Ευρωζώνη λέει ο Κριστιάν Νουαγέ

«Τραυματική» μια Ελληνική έξοδος από την Ευρωζώνη λέει ο Κριστιάν Νουαγέ

Οι Κεντρικές Τράπεζες της Ευρωζώνης έχουν δανείσει €110 δισεκατομμύρια στις ελληνικές τράπεζες, δήλωσε τη Δευτέρα ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Γαλλίας Κριστιάν Νουαγέ, προειδοποιώντας παράλληλα ότι οποιαδήποτε κίνηση από την Αθήνα για να φύγει από την Ευρωζώνη θα είναι “τραυματική”.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αυξάνονται οι ανησυχίες ότι η Ελλάδα, η οποία χρειάζεται επειγόντως νέα χρηματοδότηση για να πληρώσει τους μισθούς στο τέλος του μήνα και τους πιστωτές της, θα μπορούσε να προχωρήσει σε στάση πληρωμών λόγω του τεράστιου δημόσιου χρέους της και ενδεχομένως να βγει τελικά από την Ευρωζώνη.

Σε συνέντευξη στην καθημερινή εφημερίδα “Le Figaro”, ο Κριστιάν Νουαγέ αναφέρει ότι το ύψος της χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας από το Ευρωσύστημα είναι “με διαφορά το μεγαλύτερο στην Ευρωζώνη”.

“Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στα 110 δις ευρώ και η χρηματοδότηση έχει υπερδιπλασιαστεί μέσα σε έξι μήνες", σημειώνει.

Αναφέρει επίσης ότι το ποσό έκτακτης ρευστότητας που παραχωρηθεί στην Ελλάδα έχει αυξηθεί σημαντικά και κάλεσε την Ελλάδα να “κάνει πολύ γρήγορα μια ολοκληρωμένη πρόταση μεταρρυθμίσεων που θα της επιτρέψει να βρει ένα βιώσιμο οικονομικό μοντέλο”.

Μια ελληνική έξοδος από την Ευρωζώνη θα είναι «τραυματική», τονίζει ο Γάλλος κεντρικός τραπεζίτης, εξηγώντας ότι “το σοκ θα επιφέρει ευρύτερους κινδύνους και θα επηρεαστεί ολόκληρη η παγκόσμια οικονομία...”.

"Αλλά ... οι πιο δραματικές συνέπειες θα είναι για την Ελλάδα, η οποία θα αντιμετωπίσει μια μεγάλη οικονομική κρίση χωρίς να έχει επίλυση προηγουμένως τα θεμελιώδη προβλήματα ανάπτυξης και ανεργίας", επισημαίνει ο κ. Νουαγέ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θανατηφόρο στην Κοκκινοτριμιθιά: Υπό τετραήμερη κράτηση ο 23χρονος οδηγός - Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει

Εν αναμονή ενημέρωσης από Europol, Interpol και Ρωσία η Αστυνομία για το απειλητικό email που έφερε αναστάτωση

Πλαστικές σακούλες: Πού πήγαν τελικά τα λεφτά από τα 6 σεντς των πωλήσεων  - Γιατί καταργήθηκαν και ποιο το παράδοξο  

Συγκλονιστικές εικόνες - Οδού: Τα σημεία όπου έσωσαν εθελοντές από την φονική πυρκαγιά το 2021 - Αποκάλυψη στο «Τ»

Εντοπίστηκε νέα μετάλλαξη του Covid: Ονομάζεται «FLiRT» - Λειτουργούν τα τρέχοντα εμβόλια; - Όσα πρέπει να ξέρετε

Λάκης Γαβαλάς: Δέχθηκε επίθεση από μοναχούς - «Με είπαν π****η μέσα στο αεροπλάνο» - Δείτε βίντεο



Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

«Είμαι σε επαφή μαζί της και ο ίδιος προσωπικά, αλλά και με κάποια κράτη μέλη της ΕΕ, και εκτός της ΕΕ, όπως με Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, για να δούμε πώς μπορούν να δημιουργηθούν οι προοπτικές για επανέναρξη των συνομιλιών», είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top