ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ: Κατέθεσε υποψηφιότητα για ένταξη στο Διεθνές Κέντρο για την Ανάπτυξη Μεταναστευτικής Πολιτικής

ΕΛΛΑΔΑ: Κατέθεσε υποψηφιότητα για ένταξη στο Διεθνές Κέντρο για την Ανάπτυξη Μεταναστευτικής Πολιτικής

Υποψηφιότητα για ένταξη στο Διεθνές Κέντρο για την Ανάπτυξη Μεταναστευτικής Πολιτικής κατέθεσε η Ελλάδα.


Την υποψηφιότητα της Ελλάδας για ένταξη στον Διεθνές Κέντρο για την Ανάπτυξη Μεταναστευτικής Πολιτικής (ICMPD), παρουσίασε την Τρίτη (12/5) ο Έλληνας αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου, Γ. Κουμουτσάκος κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που είχε με τον Γενικό Διευθυντή του Οργανισμού, πρώην αντικαγκελάριο και Υπουργό Εξωτερικών της Αυστρίας, Michael Spindelegger.

«Σήμερα η Ελλάδα με την υποβολή υποψηφιότητας στο Διεθνές Κέντρο για την Ανάπτυξη Μεταναστευτικής Πολιτικής (ICMPD) κάνει ένα ακόμη βήμα για την ενίσχυση της διεθνούς της παρουσίας στα θέματα μετανάστευσης. Το γεγονός αυτό αυξάνει το κύρος και τη δυνατότητα επιρροής της. Εγκαταλείπουμε τη λογική της εσωστρέφειας που είχε επικρατήσει τα προηγούμενα χρόνια. Οδηγός της πολιτικής μας για διεθνοποίηση είναι το αξίωμα: οι απόντες έχουν πάντα άδικο», τόνισε ο κ. Κουμουτσάκος ανακοινώνοντας την υποψηφιότητα της χώρας.

Από την πλευρά του, ο κ. Spindelegger καλωσόρισε την υποψηφιότητα της Ελλάδας, τονίζοντας ότι αποτελεί μία χώρα που βρίσκεται γεωγραφικά στον πλέον σημαντικό και με πολλές προκλήσεις δρόμο μεταναστευτικών ροών. Προσέθεσε ότι η συμμετοχή της Ελλάδας στο Διεθνές αυτό Φόρουμ έχει προστιθέμενη αξία στην προσπάθεια εξεύρεσης καλύτερων και πιο αποτελεσματικών λύσεων σε ένα πολυσύνθετο πρόβλημα.

Το Διεθνές Κέντρο για την Ανάπτυξη Μεταναστευτικής Πολιτικής (ICMPD), που λειτουργεί από το 1993 και εδρεύει στη Βιέννη, προωθεί το διάλογο για θέματα μετανάστευσης μεταξύ διάφορων γεωγραφικών περιοχών, συμπεριλαμβανομένων των βασικών χωρών προέλευσης προσφύγων και μεταναστών που φθάνουν στην Ευρώπη. Το Κέντρο αναλαμβάνει δράσεις καθώς και την εκπόνηση σχεδίων και πρωτοβουλιών στους τομείς της έρευνας, χάραξης πολιτικής και ανάπτυξης δυνατοτήτων και συμμετέχει ενεργά στη συζήτηση για την διαπραγμάτευση της νέας ευρωπαϊκής Πολιτικής Ασύλου και Μετανάστευσης που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σε αυτό συμμετέχουν 17 κράτη (Ελβετία, Αυστρία, Ουγγαρία, Σλοβενία, Τσεχία, Πορτογαλία, Σουηδία, Βουλγαρία, Πολωνία, Κροατία, Σλοβακία, Ρουμανία, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Σερβία, Βόρεια Μακεδονία, Μάλτα και Τουρκία).

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μονή Αββακούμ: «Σφραγισμένα χείλη» από την Ανακριτική Επιτροπή - «Ελπίζω να μην σκεφτούν κάτι τέτοιο» η τοποθέτηση Βαβούσκου

Μονή Αββακούμ: «Σφραγισμένα χείλη» από την Ανακριτική Επιτροπή - «Ελπίζω να μην σκεφτούν κάτι τέτοιο» η τοποθέτηση Βαβούσκου

Δεν έχουν καμία απάντηση για το Υπόμνημα γενικότερα, που κατέθεσαν στην Ανακριτική Επιτροπή της Εκκλησίας της Κύπρου και ούτε για το δεδικασμένο από τις αποφάσεις που εξέδωσε ο Μητροπολίτης Ταμασού, δήλωσε στο ΚΥΠΕ και ερωτηθείς σχετικά ο εκ των δικηγόρων των πέντε μοναχών, που απαρτίζουν την αδελφότητα, Αναστάσιος Βαβούσκος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top