Βλαχοδήμος: Έτσι θα γίνει ο τρίτος ακριβότερος τερματοφύλακας στον κόσμο!
01.01.1900 - 00:00
«Ο Βλαχοδήμος θα μπορούσε σύντομα να γίνει ο τρίτος ακριβότερος τερματοφύλακας στην ιστορία», αναφέρει η γερμανική ιστοσελίδα transfermarkt, που ειδικεύεται στην οικονομία του ποδοσφαίρου.
Προϋπόθεση, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, είναι ο Βλαχοδήμος να μεταγραφεί στην Νιούκαστλ, με την οποία τον συνδέουν το τελευταίο διάστημα, αναφορές των βρετανικών ΜΜΕ.
Αφού παραθέτει τις δηλώσεις του Έλληνα εκπροσώπου του στην Bild («Το γεγονός ότι υπάρχουν πολλές ομάδες που ενδιαφέρονται είναι μια επιβεβαίωση για την καλή παρουσία του τις τελευταίες σεζόν») και σημειώνει με κριτική ότι «για την Στουτγκάρδη δεν θεωρήθηκε αρκετά καλός» (αγωνίστηκε στην πρώτη ομάδα την σεζόν 2015-16) δίνει τη δική της διάσταση στο θέμα.
Αναλυτικά:
«Η τρέχουσα αξία του είναι 12 εκατομμυρίων ευρώ. Αλλά χάρη στην ρήτρα εξόδου του, 60 εκατομμύρια ευρώ θα μπορούσε σύντομα να γίνει ο τρίτος ακριβότερος τερματοφύλακας στην ιστορία.
Μόνο ο Κέπα (80 εκατομμύρια ευρώ για τη Τσέλσι) και ο Άλισαν (62,5 εκατομμύρια ευρώ για την Λίβερπουλ) ήταν πιο ακριβοί. Από την Στουτγκάρδη ο τερματοφύλακας μετακόμισε πρώτα στον Παναθηναϊκό το 2016 και έπειτα για 2,4 εκατομμύρια ευρώ στην Μπενφίκα το 2018 όπου εδραιώθηκε ως βασικός. Η Στουτγκάρδη έλαβε το 30% αυτής της μεταφοράς, αλλά θα απομακρυνθεί με άδεια χέρια εάν η Νιούκασλ τον αποκτήσει».
Οι προεδρικές εκλογές του 2028 μπορεί να βρίσκονται ακόμη μακριά, όμως οι πρόσφατες βουλευτικές εκλογές και όσα ακολούθησαν στη νέα Βουλή, έχουν ήδη αρχίσει να διαμορφώνουν το πολιτικό σκηνικό της επόμενης ημέρας. Και αν υπάρχει ένα βασικό πολιτικό συμπέρασμα από τις τελευταίες εβδομάδες, αυτό δεν αφορά μόνο τους συσχετισμούς δυνάμεων εντός του Κοινοβουλίου. Αφορά κυρίως τη διαμόρφωση μιας νέας ισορροπίας στον ευρύτερο χώρο της κεντροδεξιάς.