ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Δηλώσεις μαθητών και παράπονα - Δεν έγιναν διαδικτυακά μαθήματα

ΚΥΠΡΟΣ: Δηλώσεις μαθητών και παράπονα - Δεν έγιναν διαδικτυακά μαθήματα

Παράπονα προέκυψαν μετά από δηλώσεις τελειοφοίτων στην ιστοσελίδα μας, από το πέρας της πρώτης μέρας στο σχολείο μετά το lockdown.

Του Ανδρέα Κόκκινου

Συγκεκριμένα τα περισσότερα παράπονα εστιάζονται στη διαδικτυακή μάθηση αφού παρά τις εξαγγελίες του Υπουργείου Παιδείας μαθητές ανέφεραν πως σε διάφορα σχολεία δε λειτούργησε το μάθημα λόγω διαφόρων προβλημάτων. Οι μαθητές έχουν χωριστεί σε δύο γκρουπ (που αφορούν την εκ περιτροπής παρουσία τους στα σχολεία) και ως εκ τούτου, το γκρουπ που βρίσκεται στο σπίτι του καθώς επίσης και οι μαθητές που εντάσσονται στις ευπαθείς ομάδες θα έπρεπε να έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την παράδοση διαδικτυακά

Διαβάστε αυτούσιες τις δηλώσεις:

 

Ο πρώτος μαθητής μας δήλωσε τα ακόλουθα:

Τα σχολεία έχουν πάρει σοβαρά τα θέματα ασφαλείας. Το διάλλειμα γίνεται με πολύ λίγους μαθητές και οι καθηγητές επιτηρούν τις αποστάσεις των μαθητών οι οποίοι είναι αρκετά συνειδητοποιημένοι εκτός κάποιων εξαιρέσεων. Δυστυχώς όμως οι μαθητές που σήμερα έπρεπε να κάνουν μάθημα διαδικτυακά έχουν ξυπνήσει απλώς για να μάθουν ότι το σχολείο δεν διαθέτει ούτε το δίκτυο ούτε τις συσκευές για να καλύψει τις ανάγκες της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Το ίδιο ισχύει απ' ό,τι μάθαμε στα πλείστα δημόσια σχολεία.

-

Η δεύτερη δήλωση που ακολούθησε από άλλο τελειόφοιτο :

Με την επιστροφή εμάς των μαθητών πίσω στα σχολεία αντιληφθήκαμε πως δεν τηρήθηκαν τα απαραίτητα μέτρα για την πρόληψη ενάντια στον ιο. Καταρχάς, οι σχολικές αίθουσες δεν είχαν απολυμανθεί όπως διαβεβαίωσε ο υπουργός παιδείας και έτσι κινδυνεύουμε από τον ιό. Επίσης, την ώρα του διαλείμματος υπήρχαν συνωστισμοί μαθητών σε αρκετούς χώρους. Παράλληλα, δεν υλοποιήθηκε η υβριδική διδασκαλία στην οποία αναφερόταν το υπουργείο, δηλαδή πως οι μαθητές οι οποίοι δεν παρευρέθηκαν σήμερα στο σχολείο θα παρακολουθούσαν το μάθημα διαδικτυακά. Με μεγάλη απογοήτευση λοιπόν, εμείς οι μαθητές νιώσαμε εκτεθειμένοι στον ιό αφού δεν τηρήθηκαν τα κατάλληλα μέτρα προστασίας με την επιστροφή μας στα σχολικά θρανία.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ανεβαίνει ξανά η θερμοκρασία... παρέα με τη σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Επιβραδύνεται η αύξηση της τιμής του καφέ στην ΕΕ – Τι ισχύει για την Κύπρο

Κύπρια επαγγελματίας Feng Shui μιλά στο «Τ»: Τα μυστικά για την καλή ενέργεια και εκείνοι που «αναγκάστηκαν» να αλλάξουν σπίτι

Πόσο κοστίζει μία νύχτα στο πιο πολυτελές ξενοδοχείο του κόσμου

Σοκ στην Ελλάδα από τον αιφνίδιο θάνατο 23χρονης - Ξύπνησε με δύσπνοια και κατέρρευσε

Προκαλεί ο Ερντογάν την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων: Ξεσηκωθήκαμε ενάντια στην εχθρική κατοχή



Ευρωεκλογές: Σε διάταξη μάχης τα κόμματα - Το στοίχημα, οι επιθέσεις και η μέτρια προεκλογική εκστρατεία

Ευρωεκλογές: Σε διάταξη μάχης τα κόμματα - Το στοίχημα, οι επιθέσεις και η μέτρια προεκλογική εκστρατεία

Όσο πλησιάζουμε στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, τα κόμματα βρίσκονται σε διάταξη μάχης για να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Με κινήσεις εντυπωσιασμού και δηλώσεις, οι ηγεσίες των κομμάτων τρέχουν στη μάχη των ευρωεκλογών έχοντας ως πρώτιστο μέλημα τους, τη συσπείρωση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top