Θεοχάρους: 'Παρεμβαίνω ασχέτως αν δεν με ακούει κανένας' - Δεν έχουν απαντήσει σε βασικά ερωτήματα για τη μετάδοση του ιού

Θεοχάρους:  'Παρεμβαίνω ασχέτως αν δεν με ακούει κανένας' - Δεν έχουν απαντήσει σε βασικά ερωτήματα για τη μετάδοση του ιού

Σαφές έκανε το γεγονός ότι δεν λαμβάνεται υπόψη η άποψη της  Ελένης Θεοχάρους Πρόεδρος της Αλληλεγγύης όσον αφορά τις ανησυχίες για την μετάδοση του ιού.

Σε δηλώσεις της στο Τρίτο του ΡΙΚ για το άνοιγμα των σχολείων η κ.Θεοχάρους μίλησε γενικά αναφέροντας  συγκεκριμένα ότι "Mας λείπουν πάρα πολλά δεδομένα για να μπορέσει κάποιος να διατυπώσει μια ξεκάθαρη θέση για την οποία να αναλάβει και την ευθύνη. Για παράδειγμα δεν ξέρουμε τον επιπολασμό του ιού μέσα στον γενικό πληθυσμό. Δεν ξέρουμε πόσοι έχουν περάσει τον ιό, είναι ενδεχομένως φορείς. Εχουν γίνει χιλιάδες αναλύσεις αλλά αυτό τον αριθμό αυτό το ποσοστό δεν τον έχουμε ακούσει πουθενά. Υπαρχουν ομάδες του πληθυσμού που δεν έχουν ελεγχθεί"

Τόνισε πως τα πιο πάνω είναι λεπτομέρειες που ζήτησε αλλά δεν έλαβε ποτέ τις απαντήσεις.

Πρόσθεσε οτι εκείνο που συγχύζει τον κόσμο για το άνοιγμα των σχολείων "Είναι οι πολλάπλες ανακοινώσεις που κάποιες είναι αντικρουόμενες τόσο απο την κυβέρνηση όσο και απο μέλη της συμβουλευτικής επιδημιολογικής επιτροπής. Εαν υπήρχε μια κοινή άποψη οτι "ναι υπάρχουν ρίσκα αλλά τα σχολεία πρέπει σιγα να ανοίξουν" και να αναφέρουν τα μέτρα προστασίας , ή ότι το κλίμα καλυτερεύει,  τότε δε θα υπήρξε όλο αυτό το ζήτημα  αν θα έπρεπε να ανοίξουν ή οχι τα σχολεία. Ολα αυτά δημιουργουν αμφιβολίες στον πολίτη."

Συνέχισε αναφέροντας ότι "Πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεχτικοί καθώς δεν γνωρίζουμε το ποσοστό που είτε έχουν περάσει τον ιό, είτε τον πέρασαν ασυμπτωματικά, είτε είναι θετικοί χωρίς να το αντιληφθούν οι ίδιοι με ελαφρά συμπτωματολογία όπως επίσης δεν γνωρίζουμε για πόσο διάστημα μεταδίδεται ο ιός .Για παράδειγμα γνωρίζαμε μέχρι τώρα 15 μέρες, τις τηρούσαμε με καραντίνα. Πολλά δεδομένα όμως που μαζεύονται απο την Παγκόσμια εμπειρία ακόμα και απο την Κίνα, δείχνει οτι ο ιός πιθανόν να αναζωπυρώνεται και να επανεμφανίζεται. Δε θέλω να τρομάξω κανένα είναι κάτι που το παρακαλουθώ προσεχτικά και παρεμβαίνω ασχέτως αν δεν με ακούει κανένας, η γνώμη μου είναι ότι δεν έχουμε ξεπεράσει το σημείο που να είμαστε ασφαλείς"

Τέλος τόνισε ξανά με μια γεύση απογοήτευσης ότι "Καθημερινά εκφέρω την άποψη μου και προσπαθώ να την κάνω να φτάσει στα πεδία λήψεις αποφάσεων , δεν εχω αντιληφθεί ότι λαμβάνεται υπόψιν

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Θέλει κοινή συνάντηση με Έρχιουρμαν στην παρουσία Ολγκίν ο Πρόεδρος - «Καμία αδράνεια, τρέχουν οι εξελίξεις»

Θέλει κοινή συνάντηση με Έρχιουρμαν στην παρουσία Ολγκίν ο Πρόεδρος - «Καμία αδράνεια, τρέχουν οι εξελίξεις»

Στην Κύπρο πριν το τέλος του μήνα αναμένεται να έρθει η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι στην παρουσία της θα πρέπει να γίνει κοινή συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη.

BEST OF TOTHEMAONLINE