ΚΟΣΜΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: 5χρονο παιδί στη Νέα Υόρκη πέθανε από νόσο που πιθανόν συνδέεται με τον κορονοϊό

ΚΟΣΜΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: 5χρονο παιδί στη Νέα Υόρκη πέθανε από νόσο που πιθανόν συνδέεται με τον κορονοϊό

Ένα πεντάχρονο παιδί πέθανε στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης από φλεγμονώδη νόσο με συμπτώματα που μοιάζουν με αυτά της νόσου Καβασάκι, που πιθανόν συνδέεται με την Covid-19, δήλωσε σήμερα ο κυβερνήτης της Πολιτείας της Νέας Υόρκης 'Αντριου Κουόμο.

Υπάρχουν πλέον 73 περιπτώσεις παιδιών με τέτοια συμπτώματα που έχουν καταγραφεί στην Πολιτεία, όπου η επιδημία υποχωρεί, διευκρίνισε.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, αρκετές χώρες ανέφεραν περιπτώσεις παιδιών που παρουσίασαν αυτά τα συμπτώματα τα οποία μοιάζουν με μια σπάνια πάθηση, τη νόσο Καβασάκι. Η σχέση με την Covid-19 δεν έχει διαπιστωθεί επίσημα, αλλά οι επιστήμονες την θεωρούν πιθανή.

Ο 'Αντριου Κουόμο είπε επίσης κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων, ότι ο αριθμός των ασθενών με κορονοϊό που νοσηλεύτηκαν σε όλη τη Νέα Υόρκη έχει μειωθεί στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι εβδομάδων, καθώς η πλέον πληγείσα Πολιτεία από την πανδημία βρήκε πώς να "ελέγξει το θηρίο".

Ο Κουόμο είπε ότι οι νοσηλείες μειώθηκαν στις 8.196 την Πέμπτη, από 8.665 που ήταν την Τετάρτη. Είναι το χαμηλότερο επίπεδο νοσηλείας για την Covid-19, την ασθένεια που προκαλεί ο κορονοϊός, από τις 27 Μαρτίου.

ΠΗΓΗ: Από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Στο υπουργικό σήμερα τα δύο σχέδια για τους πυρόπληκτους της ορεινής Λεμεσού - Κρίσιμη συνεδρίαση εν μέσω πιέσεων για παραιτήσεις υπουργών

Στο υπουργικό σήμερα τα δύο σχέδια για τους πυρόπληκτους της ορεινής Λεμεσού - Κρίσιμη συνεδρίαση εν μέσω πιέσεων για παραιτήσεις υπουργών

Το Υπουργικό Συμβούλιο συνέρχεται εκτάκτως σήμερα το πρωί, με φόντο τη βιβλική καταστροφή στην ορεινή Λεμεσό. Μια συνεδρίαση που θα έπρεπε να είχε προηγηθεί της κρίσης — όχι να την ακολουθεί. Στο τραπέζι θα τεθούν δύο σχέδια για τις αποζημιώσεις των πληγέντων, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να κατευναστεί η οργή της κοινωνίας και να διασωθεί το πολιτικό κύρος της κυβέρνησης Χριστοδουλίδη, που απέτυχε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE