YΠ.Εργασίας ΗΠΑ: Πολύ υψηλότερο από το 14,7% το ποσοστό ανεργίας Απρίλιο

YΠ.Εργασίας ΗΠΑ: Πολύ υψηλότερο από το 14,7% το ποσοστό ανεργίας Απρίλιο

Εκατομμύρια κάτοικοι των ΗΠΑ υπολογίστηκαν ως απασχολούμενοι τον Απρίλιο, παρά το γεγονός ότι δεν είχαν δουλειά, γεγονός που υποδηλώνει ότι το πραγματικό ποσοστό ανεργίας του Απριλίου ήταν πλησιέστερο στο 20% και πολύ υψηλότερα από το επίσημο ποσοστό ανεργίας του 14,7% που ανακοινώθηκε, αναφέρει το αμερικανικό Υπουργείο Εργασίας.

Το ποσοστό ανεργίας θα έπρεπε να περιλαμβάνει άτομα με προσωρινή άδεια άνευ αποδοχών, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, αναφέρει η αμερικανική Κυβέρνηση.

"Μια υπόθεση θα μπορούσε να είναι ότι αυτοί οι επιπλέον 7,5 εκατομμύρια εργαζόμενοι ... θα έπρεπε να είχαν χαρακτηριστεί ως άνεργοι, σε προσωρινή απόλυση", αναφέρει σημείωμα που επισυνάπτεται στην έκθεση για την απασχόληση της αμερικανικής Κυβέρνησης.

Εάν είχαν ταξινομηθεί ως τέτοια, σύμφωνα με το σημείωμα, το ποσοστό ανεργίας θα είχε φτάσει στο 19,5%.

Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ, 20,5 εκατομμύρια θέσεις εργασίας χάθηκαν τον Απρίλιο, οδηγώντας το ποσοστό ανεργίας στο 14,7%, σε σύγκριση με 4,4% τον Μάρτιο.

Κατά τη διάρκεια της ανάκαμψης, από τον Φεβρουάριο του 2010 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2020 δημιουργήθηκαν 23 εκατομμύρια θέσεις εργασίας.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: «Λήξαν« το περιστατικό με ύποπτο αντικείμενο στον ουρανό της Κύπρου – Συνεδριάζει το ΣΕΑ

LIVE: «Λήξαν« το περιστατικό με ύποπτο αντικείμενο στον ουρανό της Κύπρου – Συνεδριάζει το ΣΕΑ

Σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού βρίσκεται η Κύπρος μετά τον εντοπισμό ύποπτου αντικειμένου στον εναέριο χώρο και τις σειρήνες που ήχησαν στην αμερικανική πρεσβεία. Με το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας να συνέρχεται εκτάκτως και την ένταση στην περιοχή να χτυπά «κόκκινο» μετά το πλήγμα στις Βάσεις Ακρωτηρίου. Το ThemaOnline μεταφέρει λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις:

BEST OF TOTHEMAONLINE