ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η ΕΚΥΣΥ ζητά στήριξη και των εργαζόμενων συνταξιούχων που έμειναν εκτός εργασίας λόγω πανδημίας

Η ΕΚΥΣΥ ζητά στήριξη και των εργαζόμενων συνταξιούχων που έμειναν εκτός εργασίας λόγω πανδημίας

Η ΕΚΥΣΥ με επιστολή στην Υπουργό Εργασίας ζητά να βελτιωθούν τα προγράμματα στήριξης που εφαρμόζονται για την πανδημία ώστε να καλυφθούν και συνταξιούχοι που έχουν κάνει χρήση του δικαιώματος τους για σύνταξη (63 μέχρι 65 χρόνων) και  οι οποίοι λόγω της χαμηλής τους σύνταξης, συνεχίζουν να εργάζονται κανονικά με όλες τους τις υποχρεώσεις   στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Προσθέτοντας ότι οι συγκεκριμένοι συνταξιούχοι έχουν υποστεί και μείωση(πέναλτι) 12%, αναφέρει ότι έχει δεχτεί έντονες διαμαρτυρίες  από αυτούς τους εργαζόμενους, καθώς εν καλύπτονται από τα προγράμματα στήριξης για αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την πανδημία του κορωνοϊού που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση(ειδικό επίδομα ασθενείας  και ανεργιακό  επίδομα).
 
«Είμαστε βέβαιοι ότι αντιλαμβάνεστε το σοβαρό πρόβλημα που δημιουργείται  με την σημαντική μείωση των εισοδημάτων τους ,  ιδιαίτερα στα άτομα με χαμηλές συντάξεις», συνεχίζει η ΕΚΥΣΥ και παρακαλεί όπως  βελτιώσει τα προγράμματα στήριξης  για να καλυφθούν  αναδρομικά και οι εν λόγω   εργαζόμενοι .

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Tελικός Champions League: Η Βασίλισσα Ρεάλ απέκτησε το 15ο αστέρι της!

Tελικός Champions League: Η Βασίλισσα Ρεάλ απέκτησε το 15ο αστέρι της!

Η Ρεάλ Μαδρίτης επιβεβαίωσε γιατί είναι η βασίλισσα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι επικράτησε με 2-0 της Ντορντμουντ στον τελικό του Champions League και σήκωσε στον ουρανό του Γουέμπλεϊ το 15ο τρόπαιο της!

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top