Έμεινε σε τροχιά Ευρώπης η Τότεναμ

Έμεινε σε τροχιά Ευρώπης η Τότεναμ

Σπουδαίο διπλό για την Τότεναμ που κέρδισε εκτός έδρας την Νιούκαστλ με 3-1 και διατηρήθηκε σε τροχιά εξόδου στην Ευρώπη.

Ο αγώνας έγινε μπροστά από άδειες κερκίδες λόγω του μποϊκοτάζ των οπαδών της Νιουκαστλ στην ομάδα τους.

Κάκιστο το πρώτο μέρος του αγώνα με μηδενικές σημαντικές στιγμές. Στην πλέον αξιόλογη εξ αυτών ο Περέζ απέτυχε από καλή θέση να νικήσει τον Φορμ.
Η Τότεναμ ήταν  αυτή που προηγήθηκε με τη συμπλήρωση του ημιώρου χάρη στο αρκετά τυχερό γκολ του Τσαντλί, δοκίμασε το σουτ έξω από την περιοχή το οποίο αιφνιδίασε τον Κρουλ  που μπερδεύτηκε και  είδε την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα για το 0-1.
Στα αξιοσημείωτα  αντίθετα του αγώνα στο διάστημα αυτό το αεροπλανάκι που πέταξε πάνω από  το γήπεδο με την επιγραφή «5 in a row Sunderland», που… θύμιζε στους οπαδούς της Νιούκαστλ το αρνητικό τους σερί με την αιώνια αντίπαλο Σάντερλαντ.
Οι γηπεδούχοι έφθασαν στην ισοφάριση στο 19ο δευτερόλεπτο του β’ μέρους με το σουτ του Κόλμπακ μετά από φάση διαρκείας στην εστία των Λονδρέζων που όμως επτά λεπτά αργότερα πήραν εκ νέου το προβάδισμα αυτή τη φορά με το γκολ του Έρικσεν ο οποίος  αιφνιδίασε τον γκολκίπερ των «καρακαξών» με εκτέλεση φάουλ.
Στο 69’ όμως ο Ολλανδός διεθνής γκολκίπερ των γηπεδούχων απογειώθηκε για να εμποδίσει τον Κέιν να αυξήσει τη διαφορά για την ομάδα του Μαουρίσιο Ποκετίνο. Σπουδαία χαμένη ευκαιρία και από τον Φάζιο στο τελευταίο 10λεπτο.
Τη νίκη των φιλοξενούμενων σφράγισε στο 91’ ο Κέιν  με το 30ο του γκολ εφέτος  με ωραίο σουτ μετά από υποδειγματική αντεπίθεση των Λονδρέζων που έπιασαν τη Λίβερπουλ στην 5η θέση και βρίσκονται επτά βαθμούς πίσω από την 4η Μάντσεστερ Σίτι.Για τη Νιουκάστλ η σημερινή ήττα ήταν η 6η διαδοχική στη διοργάνωση.
Νιούκαστλ: Κρουλ, Γιάνμαατ, Κολοτσίνι, Γουίλιαμσον, Ανίτα (75’ Άρμστρονγκ), Αμπέντ (46’ Ομπερτάν), Ρ. Τέιλορ, Κόλμπακ, Γκουφράν (46’ Αμεόμπι), Πέρεθ, Καμπελά
Τότεναμ: Φορμ, Ντάιερ, Φάζιο, Βερτόνχεν, Ρόουζ (82’ Ντέιβις) Μπενταλέμπ, Παουλίνιο (88’ Μέισον),  , Τσαντλί (78’ Ντεμπελέ), Έρικσεν, Λαμέλα, Κέιν

Νωρίτερα σήμερα η Μάντσστερ Σίτι επικράτησε με 2-0 της Γουέστ Χαμ.

Στο 18’ ο Κόλινς με ένα απίστευτο αυτογκόλ έβαλε τους «πολίτες» μπροστά στο σκορ ανοίγοντας το δρόμο της νίκης για την ομάδα του Μάνουελ Πελεγκρίνι. Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε στο 36’ από τον Αγκουέρο και στη συνέχεια έγινε μία αναμέτρηση τυπικής διαδικασίας, καθώς οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να απειλήσουν.

Μάντσεστερ Σίτι: Χαρτ, Ζαμπαλέτα, Ντεμικέλις, Μανγκαλά, Κολάροφ, Λάμπαρντ (88’ Φερναρντίνιο), Φερνάντο, Χέσους Νάβας, Τουρέ, Σίλβα (75’ Νασρί), Αγκουέρο (91’ Τζέκο).

Γουέστ Χαμ: Αντριάν, Τζένκινσον, Κόλινς, Ριντ, Κρέσγουελ, Νομπλ, Σονγκ (66’ Τζάρβις), Κουγιατέ, Ντάουνινγκ, Κόυλ (66’ Νόλαν), Βαλέντσια.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πενταμερής στη Νέα Υόρκη: Επίσημη ανακοίνωση για «ακόμη μία άτυπη συνάντηση για το Κυπριακό»

Πενταμερής στη Νέα Υόρκη: Επίσημη ανακοίνωση για «ακόμη μία άτυπη συνάντηση για το Κυπριακό»

Την άτυπη πενταμερή συνάντηση για το Κυπριακό η οποία θα λάβει χώρα στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη, στις 16 και 17 Ιουλίου, ανακοίνωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Γενικού Γραμματέα ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης Τύπου, σημειώνοντας παράλληλα ότι θα προσφέρει την ευκαιρία να συνεχιστεί ο διάλογος και να ανταλλαγούν απόψεις σχετικά με την πρόοδο που έχει σημειωθεί από τον Μάρτιο.