ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ-ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Καταιγισμός μηνυμάτων στο 8998 - Του έδωσαν και κατάλαβε οι Κύπριοι

ΚΥΠΡΟΣ-ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Καταιγισμός μηνυμάτων στο 8998 - Του έδωσαν και κατάλαβε οι Κύπριοι

Αυξημένη ήταν η αποστολή τηλεφωνικών μηνυμάτων για μετακίνηση των πολιτών την πρώτη ημέρα χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων σε σχέση με τις αμέσως προηγούμενες ημέρες, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υφυπουργείου Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υφυπουργείου τα οποία εξασφάλισε το ΚΥΠΕ, οι πολίτες φαίνεται να αξιοποίησαν το δικαίωμα των τριών sms που δικαιούνται πλέον να στείλουν για μετακινήσεις τους εκτός της οικίας τους, με τους αριθμούς των έγκυρων αιτημάτων την Δευτέρα να ανέρχονται στα 457.949 και των εγκεκριμένων στα 453.948.

Αντίστοιχα, ο συνολικός αριθμός των έγκυρων αιτημάτων ανήλθε στα 237.455 και των εγκεκριμένων στα 230.600 την Κυριακή. Το Σάββατο τα έγκυρα αιτήματα μέσω sms έφτασαν τα 321.138 και τα εγκεκριμένα τα 309.736 ενώ την Παρασκευή τα έγκυρα ήταν 230.231 και τα εγκεκριμένα 222.947.

Σε ό,τι αφορά τον σκοπό της μετακίνησης η πλειοψηφία των μηνυμάτων τη Δευτέρα (177.242) αφορούσε τον σκοπό με αρ. 2, δηλαδή την μετάβαση σε κατάστημα για αγορά ή προμήθεια αγαθών/υπηρεσιών πρώτης ανάγκης. Αντίστοιχα, την Κυριακή τα sms για τον σκοπό με αρ. 2 ανήλθαν σε 42.854, το Σάββατο σε 157.534 και την Παρασκευή σε 56.778.  

Ακολούθησαν 91.267 sms για τον σκοπό με αρ. 6, δηλαδή την μετακίνηση για σωματική άσκηση ή για τις ανάγκες κατοικίδιου ζώου, εφόσον δεν υπερβαίνουν τα δύο άτομα και περιορίζονται σε γειτνιάζουσες με την κατοικία τους περιοχές και τον σκοπό.  Αντίστοιχα, την Κυριακή τα sms για τον σκοπό με αρ. 2 ανήλθαν σε 68.800, το Σάββατο σε 46.893 και την Παρασκευή σε 60.524.  
 
Τρίτος στην προτίμηση των πολιτών στα αιτήματα sms για μετακίνηση τη Δευτέρα ήταν ο σκοπός με αρ. 8 δηλαδή για άλλο σκοπό μετακίνησης που μπορεί να δικαιολογηθεί με βάση τα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας τα οποία ανήλθαν σε 108.123. Αντίστοιχα, την Κυριακή τα sms για τον σκοπό με αρ. 8 ανήλθαν σε 64.459, το Σάββατο σε 61.767 και την Παρασκευή σε 58.240.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πλαστικές σακούλες: Πού πήγαν τελικά τα λεφτά από τα 6 σεντς των πωλήσεων  - Γιατί καταργήθηκαν και ποιο το παράδοξο  

Συγκλονιστικές εικόνες - Οδού: Τα σημεία όπου έσωσαν εθελοντές από την φονική πυρκαγιά το 2021 - Αποκάλυψη στο «Τ»

Θετικά νέα για την ανεργία στην Κύπρο: Η μείωση του ποσοστού και οι τομείς - Πίνακες

Θανατηφόρο στην Κοκκινοτριμιθιά: Υπό τετραήμερη κράτηση ο 23χρονος οδηγός - Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει

Επεισοδιακή καταδίωξη: Χειροπέδες σε 26χρονο καταζητούμενο και 32χρονο παράνομο μετανάστη - Βρήκαν και ναρκωτικά στο όχημα

Εντοπίστηκε νέα μετάλλαξη του Covid: Ονομάζεται «FLiRT» - Λειτουργούν τα τρέχοντα εμβόλια; - Όσα πρέπει να ξέρετε

Χριστιάνα Αριστοτέλους: Απαστράπτουσα στο κόκκινο χαλί του Φεστιβάλ των Καννών - Δείτε φωτογραφίες



Εκλογές 2024: Αναρτήθηκαν διαδικτυακά τα ψηφοδέλτια - Πώς προχωρούν οι διαδικασίες ενόψει της 9ης Ιουνίου

Εκλογές 2024: Αναρτήθηκαν διαδικτυακά τα ψηφοδέλτια - Πώς προχωρούν οι διαδικασίες ενόψει της 9ης Ιουνίου

Ήδη ψηφοδέλτια έχουν αναρτηθεί διαδικτυακά, και οι εκλογείς μπορούν να εξοικειωθούν με αυτά, ενώ στα εκλογικά κέντρα θα δοθεί όση βοήθεια χρειάζεται προκειμένου να μπορέσει ο κάθε ψηφοφόρος να αντιληφθεί πώς και τι ακριβώς θα ψηφίσει, δήλωσε το Σάββατο στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ) ο Γενικός Έφορος Εκλογών, Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών, Δρ Ελίκκος Ηλία, ενόψει της επικείμενης διπλής εκλογικής διαδικασίας της 9ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top