ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: 'Αν δεν λαμβάναμε μέτρα ο κόσμος θα πέθαινε στους διαδρόμους των νοσοκομείων' - Ποια η διαφορά με την γρίπη Α

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: 'Αν δεν λαμβάναμε μέτρα ο κόσμος θα πέθαινε στους διαδρόμους των νοσοκομείων' - Ποια η διαφορά με την γρίπη Α

Απάντησε σε όσους αναφέρονται και συγκρίνουν την Γρίπη Α με την πανδημία του κορωνοϊου ο Δρ.Καραγιάννης.

Κάποιοι πολίτες αναφέρονται στις συνθήκες που επικράτησαν επι εποχής της γρίπης Α και στις συνθήκες που επικράτησαν με επιβολή περιορισμού για πρόληψη κάτα του κορωνοϊου , με την απορία γιατί δεν συνένη το ίδιο και στη περίπτωση της γρίπης Α όπου πάλι υπήρξαν αρκετοί θάνατοι.

Ο Καθηγητής Μικροβιολογίας-Μοριακής Ιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και μέλος της επιδημιολογικής συμβουλευτικής ομάδας , Πέτρος Καραγιάννης μίλησε στο Τρίτο του ΡΙΚ , δίνοντας την δική του απάντηση στην συγκεκριμένη απορία που όπως ανέφερε την κάνουν αρκετοί πολίτες.

"Οσοι ρωτάνε το συγκεκριμενο πράγμα μάλλον δεν καταλαβαίνουν τι έχει γινει στην Ευρώπη και σε χώρες  όπως η Ιταλια, Γερμανια, Ισπανια ,Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίοι μετρούν χιλιάδες νεκρούς. Εμείς σαν μικρή Κύπρος δεν μπορούσαμε να έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα , δηλαδή στα νοσοκομεία μας και η μονάδες εντατικής θεραπείας , αν αφήναμε τα πράγματα να εκδηλωθούν όπως λένε, τότε οι μονάδες εντατικής θεραπείας δε θα μπορούσαν να ανταπεξέλθουν. Ο κόσμος θα πέθαινε στους διαδρόμους των νοσοκομείων , έτσι απλά'

Οσον αφορά την διαφορά σχολίασε "Επειδή υπάρχει το εμβόλιο κατά της γρίπης Α υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό πληθυσμού που έχει ανοσία, εκείνοι που πεθαίνουν στο τέλος είναι εκείνοι που επιλέγουν να μην κάνουν το εμβόλιο. Ενω στην περίπτωση του κορωνοϊου κανείς μας δεν είχε ανοσία κατα του συγκεκριμένου ιού, δεν υπήρχε προστασία , ούτε η ανοσία της αγέλης υπήρχε. Αυτή δημιουργείται τώρα με τα κρούσματα που έχουμε. Κάποιες χώρες έχουν πιο ψηλή ανοσία απο την Κύπρο όπου είχαμε περιορισμένο αριθμό κρουσμάτων".

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Μετά από χρόνια στασιμότητας στο Κυπριακό υπάρχει μια νέα προοπτική»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Μετά από χρόνια στασιμότητας στο Κυπριακό υπάρχει μια νέα προοπτική»

Την εκτίμηση ότι μετά από χρόνια στασιμότητας και αδιεξόδου στο Κυπριακό, έγινε εφικτή η επανεκκίνηση των διαδικασιών, έκανε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης κατά τη διάρκεια τελετής βράβευσης του για την προσφορά του στον ποντιακό ελληνισμό, που έγινε σήμερα στη Γλυφάδα.